České biatlonistky si v Oberhofu dojely pro nejlepší výsledek v sezóně - 6. místo

16. ledna, 2021

České biatlonistky mají za sebou dosud nejpovedenější štafetu sezóny. Kvarteto Puskarčíková, Jislová, Davidová a Charvátová si na Světovém poháru v německém Oberhofu dojelo pro šesté místo.

Report

Eva Puskarčíková na prvním úseku potvrdila, že není v ideální běžecké formě, ale zabojovala. Na střelnici dobíjela dvakrát, v posledním kole vystupňovala běžecké tempo (9. čas) a předávala jako 11., 48 sekund za vedoucí Itálií.

Evča dokázala ke konci zrychlit

Štafetová jistota, to je v této sezóně Jessica Jislová. Na druhém úseku potřebovala jediný náhradní náboj a povynesla českou vlajku na devátou příčku. Ztráta na čelo přitom zůstala skoro stejná. Na svém úseku byla osmá nejlepší.

Štafetová rutinérka

Na třetím úseku zářila Markéta Davidová. I ona si vystačila s jediným náhradním nábojem, navíc byla po Němce Herrmannové druhá nejlepší. Na trati i celkově na úseku. Předávala už jako pátá, půl minuty za prvním Běloruskem a v kontaktu se třetí příčkou.

Makulu za zády mít nechcete

Finišmanka Lucie Charvátová potřebovala vleže sedm nábojů. Vestoje trefila čtyři z pěti a vypadalo to, že se vyvaruje trestného kola. Poslední terč ale ani s využitím tří náhradních nábojů nesestřelila.

Jeden nesestřelený terč tam zůstal

I tak z toho byl nejlepší výsledek v sezóně. Charvátová finišovala jako šestá, dvě minuty po vítězném Německu. Druhé skončilo Bělorusko a třetí Švédsko.

Radost vítězných Němek

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

V hodnocení štafet se Češky posunuly na desáté místo a této pozici se blíží i v Poháru národů. Z náskoku Švýcarek ukrojily 70 bodů, ještě jich zbývá 94.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Oberhofu uzavřou v neděli hromadné starty. Závod mužů bez české účasti se jede ve 12:30. Závod žen s Markétou Davidovou začíná v 15:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík