V Anterselvě by se mělo představit osm českých biatlonistů

16. ledna, 2021

Už i s Tomášem Krupčíkem a Milanem Žemličkou počítá trenér mužů Ondřej Rybář pro Světový pohár v italské Anterselvě. Mladí závodníci se přesunou na IBU Cup do německého Arberu.

„Mikuláš Karlík, Jonáš Mareček a Tereza Vinklárková přejíždí do Arberu, kde je příští týden čekají další závody IBU Cupu. Tomáši Krupčíkovi a Milanu Žemličkovi končí karanténa a pokud budou mít negativní PCR test, tak za týmem přicestují do Anterselvy. Tam budeme mít čtyři kluky a čtyři holky s tím, že bychom v případě potřeby na štafetu povolali někoho z Arberu,“ vysvětluje nominaci Ondřej Rybář.

V Anterselvě jsou od čtvrtka do neděle na programu vytrvalostní závody, hromadné starty a štafety. V Arberu se už ve středu pojedou zkrácené vytrvalostní závody, následovat budou sprinty a závody smíšených dvojic a štafet. Mladí biatlonisté budou mít víc šancí si zazávodit.

Michal Krčmář, Adam Václavík, Tomáš Mikyska a Vítězslav Hornig absolvují během příštího týdne PCR testy a následně vyšetření srdce a plic, zda na nich onemocnění Covid-19 nezanechalo nějaké stopy.

Česká nominace pro SP v Anterselvě

Muži: Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Milan Žemlička

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík