Ve vytrvalostním závodě v Anterselvě bodovala jen 40. Jislová

21. ledna, 2021

Úvod Světového poháru v italské Anterselvě českým biatlonistkám nevyšel. Ve vytrvalostním závodě byla nejvýše 40. Jessica Jislová. Hned za ní skončila Markéta Davidová.

Report

Za mírného sněžení se do závodu pustila jako první z českých reprezentantek Jessica Jislová. Po jedné chybě na úvodní položce dala dvě nuly a útočila na velmi dobrý výsledek. Druhá chyba na závěrečné stojce ji poslala opět o pár pater dolů. S 49. běžeckým časem skončila 40.

Dnes nejpřesnější česká střelkyně

Další české biatlonistky na bodované příčky nedosáhly. Markéta Davidová se umístila hned za Jislovou, když na každé položce minula jeden terč. V běžeckém pořadí byla 11.

Na trati jako na houpačce: Ve druhém kole měla Makula 22. čas, ve čtvrtém 4.

Dobře běžela Lucie Charvátová (15. čas), jenže střílela s bilancí 3+2+0+3 a zařadila se až na 77. místo.

Na trati to zachránit nešlo

Eva Puskarčíková vstoupila do závodu dvěma trestnými minutami. Jednou minula i na druhé ležce a v součtu se 74. běžeckým časem to stačilo jen na 53. pozici.

Běžeckou formu Eva stále nenachází

Poprvé v kariéře zvítězila Rakušanka Lisa Hauserová před Ukrajinkou Julijí Džimovou a Francouzkou Anaïs Chevalierovou-Bouchetovou.

Ohlasy českých biatlonistek pro ČT

Co to znamená?

Markéta Davidová klesla v celkovém pořadí na desátou příčku, v hodnocení U25 zůstává třetí. Češky byly dnes mezi národy 13., celkově figurují nadále na 11. příčce.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 63 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 31 500 Kč.

Ve vytrvalostním závodě pětistovky přibývají rychle

Výsledkový servis

Příští závod?

Muže čeká vytrvalostní závod v pátek o hodinu dřív než ženy. Pojede se tedy od 13:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík