Davidová i v Anterselvě atakovala stupně vítězů. V hromadném startu dojela pátá

23. ledna, 2021

Markéta Davidová předvedla skvělý výkon v závodě s hromadným startem na Světovém poháru v Anterselvě. Minula pouze jednou na úvodní položce a dojela si pro páté místo.

Report

V předešlých hromadných závodech se Markéta Davidová pohybovala od začátku na čele, dnes se kvůli jedné chybě na úvodní ležce musela pustit do velké stíhací jízdy. A ta byla velkolepá.

První střelba

Davidová zastřílela na zbývajících třech položkách čistě a do posledního kola odjížděla jako třetí. Osm sekund za vedoucí Švédkou Hannou Öbergovou a sekundu před čtvrtou Julií Simonovou.

Makula zvládla stojky bravurně

Právě Francouzka po heroickém finiši zvítězila před Öbergovou a Rakušankou Lisou Hauserovou.

Už v průběhu závodu bylo vidět, že Davidové tentokrát nejedou lyže tak dobře jako v předešlých závodech, což potvrdila i v cíli. Dojela na pátém místě a počtvrté v sezóně se podívala na květinový ceremoniál.

Pódium dnešního závodu

Davidové dnes patřil pátý běžecký čas, na nejrychlejší Simonovou ztratila 37 sekund.

Ohlas Markéty Davidové pro ČT

Co to znamená?

V celkovém pořadí je Davidová nadále desátá, deváté Chevalierové-Bouchetové se přiblížila na tři body. V hodnocení disciplíny se česká biatlonistka posunula na šestou příčku.

Markéta Davidová v dnešním závodě trefila 19 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 9 500 Kč.

Gratulace od trenéra

Výsledkový servis

Příští závod

Muži jedou ještě dnes od 15:05 štafetu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík