Tereza Voborníková dokončila stíhací závod OME v Polsku na 34. místě

30. ledna, 2021

Stabilitu výkonnosti potvrdila česká juniorka Tereza Voborníková. V sobotním stíhacím závodě žen na 10 km Otevřeného ME v Polsku obsadila 34. místo. Navázala tak na 30. příčku z vytrvalostního závodu a 38. pozici ze sprintu.

Na domácích tratích v Dusznikách-Zdróji vybojovala titul bezchybně střílející Kamila Žuková. Druhou příčku po sprintu udržela Norka Karoline Erdalová, z bronzu se raduje její krajanka Aasne Skredeová.

Report

Bezprostředně před startem bylo v hlavní roli počasí. Foukalo, pršelo, sněžilo. Teplota během jedné hodiny klesla z plusových hodnot až tři stupně pod nulu. To nikomu na klidu nepřidá. Je to stres pro nastřelující závodníky i potící se servismany.

Tereza Voborníková se však po celý závod dokázala koncentrovat na výkon. Minula pouze dva z dvaceti terčů, a to vždy po jednom vleže. Stojky zvládla bezchybně!

Po jednotlivých položkách jí postupně patřilo 41., 36., 34. a 31. místo. Ve finiši ji ještě tři soupeřky předstihly.

Trenérka Kamila Jiroutek Rajdlová při práci na střelnici

POHLEDEM TRENÉRKY

KAMILA JIROUTEK RAJDLOVÁ

„Opět pěkný závod v podání Terky. Cením si toho, že vyrovnaně si počínala po celý šampionát. Stále musíme brát v úvahu, že tuto a příští sezónu bude stále juniorkou. Na trati bojovala, co to šlo, ale dnes ji možná úplně nepodržely lyže. To mohlo být dané i tou rychlou změnou počasí. Tady na Evropě ještě nemá splněno. V neděli bude startovat v singlových štafetách.“

VÝSLEDKOVÝ SERVIS

Stíhací závod žen na 10 km

Analýza stíhací závod žen na 10 km

Průběžné pořadí IBU Cupu

PŘÍŠTÍ ZÁVOD 

Evropský šampionát v Dusznikách-Zdróji vyvrcholí v neděli závody smíšených štafet. Singly startují v 10:30 hodin, Mixy se postaví na start v 13:00 hodin.   

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný