Češi v akci, 14. 2. – Krčmář odstartuje do stíhačky na MS jako 11. Stíhat se bude i na IBU Cupu

14. února, 2021

Tři zástupce bude mít český biatlon ve stíhacích závodech na Mistrovství světa v Pokljuce, 11. startovní pozice Michala Krčmáře je však hodně slibná. Stíhačky se jedou i na IBU Cupu v Osrblí, kde bude v akci hned osm Čechů.

Michal Krčmář odstartuje do závodu 38 sekund po vítězovi sprintu Martinu Ponsiluomovi. „Když jsem viděl ztrátu v cíli, tak si myslím, že ten závod je úplně otevřený, že se to bude přelévat nahoru a dolů. Už od startu budu v závodě, což je super,“ říkal po sprintu Krčmář.

Čísla hovoří o tom, že mu stíhačky na světových šampionátech jdou. Nastoupil do čtyř a pokaždé si vylepšil své postavení. Nejvýrazněji v Östersundu 2019, kde poskočil z 44. příčky až na 25.

Podobný skok, Z 46. místa na 22., udělal loni v Anterselvě Ondřej Moravec. Letos vyrazí do stíhacího závodu sice z 55. místa, ale téměř s totožnou ztrátou.

V závodě žen se představí pouze Markéta Davidová. A bude to mít těžké, ze sprintu si nese 44. pozici a ztrátu 2:15. I Davidová si však před rokem v Anterselvě ověřila, že se dá na 10 kilometrech a 4 střelbách výrazně posunout. Tehdy si polepšila z 37. příčky na 25.

Otázkou je, jak do dnešních závodů promluví nárazový vítr. Ten by podle předpovědi měl přijít někdy po poledni, tedy se startem závodů.

V tu dobu už se bude pomalu končit na IBU Cupu ve slovenském Osrblí. Mladí čeští reprezentanti vyjedou do stíhačce z nadějných pozic. Tereza Vinklárková bude mít číslo 13, Tereza Voborníková 25 a Jonáš Mareček 29.

10:30 – IBU Cup – stíhací závod mužů

13:00 – IBU Cup – stíhací závod žen

13:15 – Světový pohár – stíhací závod žen

15:30 – Světový pohár – stíhací závod žen

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík