Krčmář ve stíhačce na MS v Pokljuce pětkrát chyboval a klesl na 22. příčku

14. února, 2021

Michal Krčmář si ve stíhačce na Mistrovství světa v Pokljuce pohoršil, Ondřej Moravec polepšil. Spokojený ale nebude ani jeden. Krčmář obsadil s pěti chybami 22. místo, Moravec se čtyřmi chybami 46.

Report

Michal Krčmář startoval z velmi dobré 11. pozice, hned na první střelbě ale minul dva terče a propadl se na 19. příčku. Druhou ležku už český reprezentant vyčistil a posunul se na 14. místo.

I vestoje ale Krčmář začal dvěma chybami a opět klesl na 22. příčku. Toto umístění mu patřilo i v cíli. Po jedné chybě na závěrečné položce sice uzavíral elitní dvacítku, ale v závěru ho překonali Němec Peiffer a Francouz Guigonnat.

Finiš Michala Krčmáře

Ondřej Moravec se pohyboval po většinu závodu na dohled bodovaným příčkám, ale kvůli čtyřem trestným kolům na ně nedosáhl. Posun z 55. na 46. místo ho tak moc nepotěšil.

Krčmářovi dnes patřil 24. běžecký čas, Moravcovi 42. I na střelnici byl Krčmář tím rychlejším z českého dua. Měl 38. čas, zatímco Moravec 47.

Zlato z Anterselvy obhájil bezchybný Francouz Emilien Jacquelin. Spolu s ním zvládl sestřelit všechny terče už jen Švéd Sebastian Samuelsson, který v cílové rovince v souboji o stříbro zdolal Johannese Thingnese Bøho.

Dvojnásobný mistr světa ve stíhačce Emilien Jacquelin

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT sport

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém hodnocení nadále 24. příčku a také si upevnil pozici mezi 15 nejlepšími z MS v Pokljuce, kteří doplní v hromadném startu 15 nejlepších ze SP.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 31 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 15 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V 15:30 se jede na Pokljuce stíhací závod žen, na jehož startu bude Markéta Davidová.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík