Rychlá Davidová ve stíhačce na MS v Pokljuce poskočila na 32. příčku

14. února, 2021

Druhým běžeckým časem zazářila ve stíhacím závodě žen na Mistrovství světa v Pokljuce Markéta Davidová. V náročných podmínkách netrefila čtyři terče, ale i tak se posunula z 44. příčky na 32.

Report

Od prvních metrů se Markéta Davidová řadila k nejrychlejším biatlonistkám na trati. Stoupala pořadím a po úvodní nule odjížděla ze střelnice jako 35.

Makula si dnes hodně zapředjížděla

Po druhé střelbě už Davidová musela na dvě trestná kola, stejně tak po té třetí. To už se propadla mimo body.

Na větrné střelnici se tolik nedařilo

Na ty se nakonec vrátila, když zvládla čistě odstřílet závěrečnou stojku. Do posledního kola vyjížděla jako 34., ale ještě dokázala předstihnout dvě soupeřky.

Davidová si tak polepšila z 44. příčky na 32. Do dalších závodů ji určitě povzbudí druhý běžecký čas, ke kterému pomohly i lyže. „Co jsem mohl vidět, tak jsme je měli nejlepší,“ vysekl trenér Egil Gjelland pochvalu českým servismanům.

Na druhou nejrychlejší Julii Simonovou ztratila Davidová jen 0,3 sekundy

Pro třetí zlato si na Pokljuce dojela Norka Tiril Eckhoffová. Stříbro brala Lisa Hauserová z Rakouska a bronz Anaïs Chevalierová-Bouchetová z Francie.

Co to znamená?

Markéta Davidová se v celkovém pořadí Světového poháru propadla na 12. příčku, na elitní desítku ztrácí 27 bodů.

Davidová v dnešním závodě trefila 16 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 8 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V pondělí je na Mistrovství světa v Pokljuce den volna, v úterý (12:05) se jede vytrvalostní závod žen.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík