Češi v akci, 18. 2. – Na MS v Pokljuce se představí smíšená dvojice Karlík/Jislová

18. února, 2021

Potřetí v historii se bude na mistrovství světa bojovat o medaile v závodě smíšených dvojic. České barvy bude dnes na Pokljuce hájit duo Mikuláš Karlík a Jessica Jislová.

„Pokud bychom chtěli postavit to nejsilnější, tak by to asi byla Makula s Bimbem nebo Ondrou. Pro ně by ale pak byl program hrozně nabitý,“ vysvětluje trenér mužů Ondřej Rybář, proč po konzultaci s trenérem žen Egilem Gjellandem dali přednost Mikuláši Karlíkovi a Jessice Jislové.

„Do masáku je potřeba jít s čistou hlavou. Bylo by zbytečné, aby si Bimbo nebo Makula zbrklostí rozhodili střelecký rytmus,“ doplňuje Rybář.

Jessica Jislová jela smíšené dvojice třikrát, nejlépe byla desátá. „Jessica je ve štafetách stabilní střelkyní. Nebude to mít lehké, protože profil singlovky je tu asi nejtěžší, co jsem viděl. Je tam těžký výjezd a velmi náročný sjezd, který závodníky před střelbou prověří,“ upozorňuje český kouč.

A nominace teprve jednadvacetiletého Mikuláše Karlíka? „Karlos zajel na Evropě singl mix velmi dobře. Ani tady neběžel ve sprintu vůbec špatně. Umí střílet rychle i přesně. Jestli to dokáže skloubit, to nám ukáže až samotný závod.“

Loni dojelo duo Davidová/Krčmář v Anterselvě 14., o rok dřív byla Puskarčíková spolu s Moravcem na 9. pozici.

Vedle mistrovství světa v Pokljuce pokračuje IBU Cup v Osrblí. Tentokrát se pojedou štafety.

10:30 – IBU Cup – štafeta žen

13:30 – IBU Cup – štafeta mužů

15:15 – Světový pohár – smíšené dvojice

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík