Dvojice Karlík a Jislová dojela na MS v Pokljuce 16.

18. února, 2021

Mikuláš Karlík a Jessica Jislová se na Mistrovství světa v Pokljuce statečně rvali se silnou konkurencí. Na osmi položkách si vystačili s osmi náhradními náboji a vybojovali 16. místo.

Report

Mikuláš Karlík startoval z poslední řady, ale s číslem 26 se rval rychle vzhůru. Na střelnici přijel už jako 15. a odjížděl jako 11., když nemusel ani jednou dobíjet.

Karlos se statečně prodíral startovním polem

Na stojce už český junior dvakrát dobíjel a propadl se na 22. příčku. Jessica Jislová na svém prvním úseku dobíjela jen jednou, na ležce. Po čisté stojce mířila na předávku už jako 17.

Jess se pouští do svého úseku

Karlík následně dobíjel dvakrát vleže a jednou vestoje, průběžné 17. místo i tak udržel. Jislová na závěrečném úseku excelovala na střelnici a po 10 zásazích z 10 se dostala do boje o 15. místo. V cílové rovince ale podlehla Norce Lieové, která reprezentuje Belgii, a česká dvojice tak skončila 16.

Karlos před litevským soupeřem aneb duel kombinéz od Atexu

Zlato bere Francie po tom, co Julia Simonová udolala Norku Tiril Eckhoffovou. Bronz putuje do Švédska.

Jislová skončila na svých úsecích 15. a 12. z 28 startujících, Karlík 22. a 19.

Když vás žene dopředu mistryně světa

Co to znamená?

V hodnocení smíšených štafet se Češi posunuli na 20. místo. Připomeňme, že jim chybí body ze závodu smíšených dvojic v Oberhofu. V Poháru národů se nic nemění, ženy jsou 11. a muži 12.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 40 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 000 Kč.

Jess s Karlosem nemuseli na trestné kolo, takže pro Nadaci Leontinka vystříleli maximální možnou částku

Výsledkový servis

Příští závod

V pátek se na Pokljuce nezávodí, zato v sobotu nás čeká dvojnásobná porce závodů. V 11:45 jedou štafetu ženy, v 15:00 muži.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík