České biatlonistky dojely na Mistrovství světa v Pokljuce desáté

20. února, 2021

České biatlonistky ve štafetě na Mistrovství světa v Pokljuce skvěle střílely, ale běžecky na nejlepší nestačily. Proto berou desátou příčku.

Report

Jessica Jislová začala závod výborně. Po čisté ležce jí patřilo 11. místo s minimální ztrátou na čelo. Problémy přišly na stojce, kde Jislová dvakrát dobíjela a propadla se na 14. příčku. Díky sedmému běžeckému času v závěrečném kole polepšila české štafetě na 11. pozici. Ztráta byla 50,5 sekundy.

Na stojce Jess musela dvakrát dobíjet

Eva Puskarčíková si na druhém úseku vystačila s jediným náhradním nábojem, který potřebovala na ležce. Jenže v běhu byla na svém úseku až 19. a celkově klesla na 13. příčku. Na vedoucí Norky ztrácely Češky v polovině závodu už minutu a 46 sekund.

Na střelnici si vedla Eva dobře

Na třetím úseku jsme mohli vidět, jak jezdí štafetu mistryně světa. Markéta Davidová ve druhém nejlepším střeleckém čase trefila 10 z 10, vytáhla český tým na 9. místo a o 20 sekund snížila ztrátu na čelo. Davidová svůj úsek vyhrála, v běžeckém pořadí byla šestá.

Vítězka třetího úseku

Finišmanka Lucie Charvátová předvedla opět velmi solidní štafetový výkon. Na ležce spotřebovala dva náhradní náboje, na stojce už jen jeden. Nemohla však konkurovat rychlopalbě Italky Wiererová, a tak finišovala jako desátá s mankem minuty a 40 sekund na vítězné Norky. Stříbro berou Němky a bronz Ukrajinky.

Závěrečná střelba dnešního závodu

Charvátová byla na silně obsazeném čtvrtém úseku celkově sedmá, v běhu šestá.

Lucka na trati dobře zabojovala

Češky dnes zářily na střelnici, s bilancí 0+6 jim patřilo dělené třetí místo. V běhu zaznamenaly celkově 11. čas, byly o více než dvě minuty pomalejší než Norky.

Desáté místo je vyrovnáním druhého nejlepšího výsledku v sezóně. Oproti minulému mistrovství světa Češky klesly o šest příček.

Co to znamená?

I v hodnocení štafet drží Češky desátou příčku. V Poháru národů zůstávají jedenácté. Na desáté Švýcarky stáhly 20 bodů, nyní ztráta činí 361 bodů.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 40 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Muže čeká štafeta na Pokljuce dnes od 15:00

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík