Čeští muži skončili po trestném kolem ve štafetě na MS v Pokljuce třináctí

20. února, 2021

Českým mužům se nepodařila štafeta na Mistrovství světa v Pokljuce. Jakub Štvrtecký musel na třetím úseku navštívit trestné kolo a finišman Michal Krčmář už se nemohl posunout výš než na 13. místo.

Report

Pro juniora Mikuláše Karlíka nezačala štafetová premiéra na mistrovství světa šťastně. V prvním kole se nejprve přimotal do kolize s Litevcem a následně mu Ukrajinec zlomil hůl.

Karlos se po startu snaží prodrat dopředu

Jednadvacetiletého biatlonistu to ale nerozhodilo a po čisté ležce se posunul na 15. příčku. Na stojce musel Karlík dvakrát dobíjet a propadl se na 18. pozici, ale díky čtvrtému běžeckému času v posledním kole předával jako 13. se ztrátou 53 sekund.

Ondřej Moravec při svém posledním startu na MS v kariéře musel jen jednou dobíjet, ale na ležce strávil dlouhých 49 sekund. Po 23sekundové stojce poskočil zpět na 13. místo. Ztráta vzrostla na minutu a půl.

Na trati patřil Ondrovi stejně jako Karlosovi 14. čas

Po ležce, na které dvakrál dobíjel, držel Jakub Štvrtecký stále 13. příčku. Jenže po stojce zamířil na trestné kolo a propadl se na 15. pozici.

Kuba se snažil chyby napravit na trati, kde zajel 12. čas

Finišman Michal Krčmář vyjížděl s mankem čtyř minut na čelo a minuty na 12. místo. Záhy předjel Bulhara a po bezchybné ležce ujel i rumunskému soupeři. Vestoje si vystačil s jedním náhradním a v posledním kole už mohl pošetřit síly. Výš než na 13. místo se dostat nemohl a zároveň už ho nikdo neohrožoval.

Japonskému biatlonisti Michal Krčmář brzy po předávce ujel

Vyhráli favorizovaní Norové před Švédy a Rusy, kteří závodí pod zkratkou RBU.

Češi zopakovali 13. příčku z loňského mistrovství světa. V pořadí běžeckých časů byli 12. se ztrátou tří minut na Nory. Na střelnici jim patřil 17. čas, stříleli o minutu a 44 sekund déle než nejrychlejší Kanaďané.

Co to znamená?

V pořadí disciplíny se čeští biatlonisté posunuli před Finy a Švýcary na 9. příčku. V Poháru národů drží 12. místo, ztráta na 10. Slovince vzrostla na 131 bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Mistrovství světa v Pokljuce uzavřou nedělní hromadné starty. Ženy pojedou ve 12:30, muži v 15:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík