Českým biatlonistkám se povedl sprint v Novém Městě: 12. Davidová, 17. Charvátová, 27. Jislová

06. března, 2021

České biatlonistky dnes daly v Novém Městě na Moravě zapomenout na nepovedenou štafetu. Ve sprintu se prosadily na body 12. Markéta Davidová, 17. Lucie Charvátová a 27. Jessica Jislová. Do stíhačky jde i 49. Eva Puskarčíková.

Report

Lucie Charvátová a Markéta Davidová se od prvních mezičasů držely v popředí. Charvátová musela po obou střelbách na jedno trestné kolo, ale v náročných podmínkách chybovaly i další biatlonistky. Česká reprezentantka navíc zářila na trati, měla čtvrtý nejrychlejší čas, a dojela si pro nejlepší výsledek v sezóně – 17. místo.

Lucka po trati letěla

Davidová útočila na ještě vyšší mety. Po devíti trefách ovšem přišla jedna nepřesnost a propad na konečnou 12. příčku. Stejné umístění patřilo Davidové i v běžeckém pořadí. Za Charvátovou na trati zaostala o 9 sekund a sama nebyla se svým běžeckým výkonem spokojená.

Makula a její poslední metry

V cíli se naopak radovala Jessica Jislová. Sice ji trochu mrzela chyba na stojce, ale i tak bere velmi slušné body za 27. místo. Měla 38. běžecký čas.

I Jess si vedla na trati solidně

Eva Puskarčíková se dál trápí na trati (71. čas) a navíc dnes udělala po jedné chybě vleže i vestoje. I tak ovšem z 49. pozice prošla do stíhačky, kterou poprvé v sezóně pojedou čtyři české reprezentantky.

Evča na trati na nejlepší nestačila

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

Markéta Davidová se v celkovém hodnocení Světového poháru posunula na 9. příčkou. Zároveň už je druhá v hodnocení závodnic do 25 let. Na vedoucí Bělorusku Alimbekavovou ztrácí 16 bodů.

Boj o modrý trikot pro nejlepší závodnici do 25 let bude hodně dramatický

Češky dnes zapsaly do Poháru národů šestý nejlepší bodový součet (367 b) a zůstávají na 11. místě.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 34 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 17 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V 15:40 jedou sprint muži. Ženy pokračují stíhačkou v neděli ve 12:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík