Češi v akci, 7. 3. – Do stíhacích závodů v NMNM nastoupí 7 českých reprezentantů

07. března, 2021

Čtyři české ženy a tři muži se postaví na start stíhacích závodů, kterými skončí první ze dvou dílů Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Poprvé v sezóně se představí ve stíhacím závodě čtyři české biatlonistky. Markéta Davidová pojede s číslem 12 a ztrátou 38 sekund. Jen 6 sekund za ní startuje se 17 Lucie Charvátová, která ve sprintu dosáhla na sezónní maximum.

Davidová zajela v této sezóně ve stíhačce nejlépe 9. místo v Hochfilzenu. Charvátová má na svém kontě pouze 51. příčku a jedno nedojetí.

Dobrou výchozí pozici pro stíhačku si vybojovala ve sprintu 27. Jessica Jislová. Jen 4 sekundy budou na startu dělit od bodů 49. Evu Puskarčíkovou.

Muži budou mít horší výchozí pozice. Michal Krčmář startuje jako 39. se ztrátou minuty a půl. Těsně za ním vyrazí s číslem 45 Jakub Štvrtecký a s číslem 47 Ondřej Moravec.

Moravec už v této sezóně do stíhačky startoval se 47, v Kontiolahti z této pozice poskočil až na 22. příčku. Štvrtecký si zase ve stíhačce vyjel dosud jediné body v sezóně, když se v Oberhofu zlepšil z 41. na 35. místo.

Předpověď počasí slibuje ráno až šestistupňové mrazy, přes den by naopak teplota měla stoupat až k plus pěti stupňům. Servismany tak opět nečeká nic jednoduchého.

12:00 – Světový pohár – stíhací závod žen

  • Česká čísla: 12 Markéta Davidová, 17 Lucie Charvátová, 27 Jessica Jislová, 49 Eva Puskarčíková
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 11:35 ČT sport, 11:50 Eurosport 2
  • Online výsledky

16:00 – Světový pohár – stíhací závod mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík