Český tým v Novém Městě doplní junioři Mikuláš Karlík a Vítězslav Hornig

07. března, 2021

Český tým mění po první týdnu Světového poháru v Novém Městě na Moravě sestavu. Adama Václavíka a Milana Žemličku nahradí junioři Mikuláš Karlík a Vítězslav Hornig.

Sportovní ředitel a trenér mužů Ondřej Rybář dopředu avizoval, že můžou do Nového Města přicestovat úspěšní junioři. Pozvánky do Světového poháru se dočkali juniorský vicemistr světa ve sprintu Mikuláš Karlík a Vítězslav Hornig, který dojel ve všech závodech (stejně jako Karlík) v elitní desítce. Oba byli také členy bronzové štafety.

„Dáme šanci klukům, kterým se dařilo na Mistrovství světa juniorů v Obertilliachu. Odsud naopak na IBU Cup do Rakouska odjedou Adam Václavík a Milan Žemlička, kteří se nedostali do stíhačky. Neodjíždí proto, že by tady tomu něco nedali. Myslím si, že oba bojovali, ale zastavily je problémy na ležce. Místo nich přijedou Mikuláš Karlík a Vítězslav Hornig. Je tam i Tomáš Mikyska, který zajel pěkné výsledky. U něj budeme řešit případnou nominaci do Östersundu,“ říká ke změnám v sestavě Ondřej Rybář.

Tým žen zůstává neměnný. „Do úvahy přicházela Tereza Voborníková, které se na mistrovství světa juniorů povedl sprint i stíhačka. V IBU Cupu ale bude mít víc šancí si zazávodit. Tady by třeba jela jen sprint. Je hodně mladá a potřebuje získávat závodní zkušenosti. Jsem rád, že se jí juniorský šampionát povedl. Je to pro ni motivace a ukazatel, že není na špatné cestě,“ dodává Rybář.

Druhý podnik Světového poháru v Novém Městě na Moravě se rozeběhne ve čtvrtek sprintem mužů. Pro Vítězslava Horniga to bude teprve druhý start mezi elitou. V lednu ho o šanci zazávodit si ve Světovém poháru připravil koronavirus.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík