Charvátová a Davidová útočily ve stíhačce v NMNM na elitní desítku, nakonec berou 15. a 17. příčku

07. března, 2021

České biatlonistky měly výborně rozjetý stíhací závod na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě. Na závěrečné stojce udělaly Lucie Charvátová a Markéta Davidová tři chyby a propadly se pořadím. Charvátová si i tak oproti sprintu polepšila na 15. místo, Davidová finišovala jako 17.

Report

Na novoměstské střelnici se dnes točil vítr, žádná biatlonistka v něm nedosáhla na čtyři nuly.

Markéta Davidová a Lucie Charvátová měly po třech střeleckých zastávkách na svém kontě dvě chyby a měly na dohled sedmou Bělorusku Solovou. Na závěrečné stojce si ale nedokázaly poradit s nárazy větru a musely shodně na tři trestná kola.

Do závěrečné stojky to vypadalo na elitní desítku

Charvátová vyjížděla do posledního kola jako 16. Ještě dokázala pokořit Ukrajinku Blaškovou a 15. místem si tak opět vylepšila sezónní maximum. Davidová dojela o 8 sekund zpět na 17. příčce.

Solidní běžecký výkon od Makuly

Charvátové dnes patřil osmý běžecký čas, Davidové desátý. Za nejrychlejší Norkou Marte Olsbuovou Røiselandovou zaostaly o 10,5, resp. o 12,5 sekundy.

Lucka opět běžela velmi dobře

Do cíle dorazily Češky zhruba dvě minuty po vítězné Norce Tiril Eckhoffové. Na pódiu ji doplnily Němka Denise Herrmannová a zmíněná krajanka Marte Olsbuová Røiselandová.

Jessica Jislová se po pěti chybách propadla z 27. příčky na 51. Eva Puskarčíková chybovala dokonce sedmkrát a klesla z 49. místa na 57.

Evě se na střelnici vůbec nevedlo

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

Markéta Davidová drží v celkovém hodnocení devátou příčku. Osmou Bělorusku Alimbekavovou, která zároveň vévodí pořadí biatlonistek do 25 let, stáhla na 7 bodů. Lucie Charvátová si celkově polepšila z 53. příčky na 52.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 58 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 29 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V 16:00 jedou stíhací závod v NMNM muži.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík