Charvátová si opět v NMNM posunula sezónní maximum, ve druhém sprintu dojela 10. Davidová hned za ní

12. března, 2021

I druhý sprint Světového poháru v Novém Městě na Moravě se českým biatlonistkám vydařil. Lucie Charvátová si opět posunula sezónní maximum, dojela 10. Hned za ní skončila 11. Markéta Davidová a bodovaly i další dvě české reprezentantky. Jessica Jislová 31. místem, Eva Puskarčíková 33. V Poháru národů to dnes znamenalo čtvrté místo.

Report

Trenéři nasadili české biatlonistky do zadních skupin s vidinou utišujícího větru. Ten skutečně slábl, Češky toho využily a zastřílely velmi slušně. Všechny čtyři měly bilanci 0+1.

Úsměv před startem

Pro Lucii Charvátovou to byla vůbec nejlepší střelba v sezóně. Sprint zvládla s jednou chybou naposledy loni v Anterselvě, kde vybojovala bronz. Nyní to s 15. běžeckým i střeleckým časem stačilo na 10. místo. To je pro Charvátovou nejlepší výsledek v sezóně. „Takový biatlon mě baví,“ usmívala se po závodě.

Úspěšný finiš o desáté místo

Markéta Davidové své týmové kolegyni o tři sekundy podlehla a skončila 11. V běhu byla o sedm sekund rychlejší (9. čas), ale naopak ztratila na střelnici (78. čas).

Pěkný výkon a pěkná fotka

Jessica Jislová a Eva Puskarčíková mezi sebou svedly vyrovnaný souboj. Po druhé střelbě měla Puskarčíková k dobru 2,4 sekundy, ale nakonec prohrála o 8 desetin. Jislová byla v cíli 31., Puskarčíková 33. Stejně jako před týdnem pojedou stíhačku všechny české reprezentantky.

Nájezd do tubusu

I třetí individuální závod v NMNM vyhrála Norka Tiril Eckhoffová. Na pódiu ji doplnily druhá Němka Denise Herrmannová a třetí Italka Dorothea Wiererová.

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT sport

Co to znamená?

Markéta Davidová v celkovém hodnocení klesla na 10. příčku, přeskočila ji dnes druhá Herrmannová. Naopak Lucie Charvátová poskočila na 47. místo, Eva Puskarčíková na 60. a Jessica Jislová na 64.

České ženy dnes byly čtvrté v Poháru národů, celkově jsou 11. K 10. Švýcarkám se přiblížily na 112 bodů (po odpočtu nejhorších výsledků).

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 36 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 000 Kč.

Dnes dobrý týmový výkon

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu se jedou stíhačky. Muži startují v 14:45, ženy v 17:30.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík