Čeští biatlonisté v pondělí přiletěli do Östersundu

15. března, 2021

Čeští biatlonisté v pondělí přiletěli do švédského Östersundu, kde se uskuteční závěrečný podnik Světového poháru. Ondřeje Moravce, který ukončil kariéru, v sestavě nahradil Adam Václavík.

Mezinárodní biatlonová unie na pondělí naplánovala tři charterové lety z Prahy do Östersundu. Češi letěli v 11:00 společně s Nory, Slovinci, Slováky, Italy a Belgičany. Let trval dvě hodiny a po něm následoval ještě krátký přesun autobusem na hotel.

Na palubě letadla byl i Adam Václavík, který nahradil Ondřeje Moravce. „O volné místo bojovali kluci na IBU Cupu v Obertilliachu. Nejvyšší bodový součet ze dvou sprintů získal Adam Václavík, který si tak vybojoval nominaci,“ vysvětluje asistent trenéra mužů Aleš Ligaun, který v Östersundu zastoupí v pozici týmového lídra Ondřeje Rybáře. Pomůže mu trenér juniorů Michael Málek.

Ženy budou i na posledním Světovém poháru závodit ve čtyřech. „Terka Voborníková měla v posledních týdnech náročný závodní program. Je možné, že by do Östersundu cestovala jen kvůli jednomu závodu, což nám nedávalo velký smysl,“ říká asistent trenéra Jiří Holubec k absenci momentálně páté nejlepší ženy.

Kvůli onemocnění covid-19 českému týmu stále schází servisman Vojtěch Prášil, kterého ve Švédsku nahradí Tomáš Schindler ze servisního týmu pro IBU Cup.

Tomáš Schindler na palubě letadla

Česká nominace na SP v Östersundu

Muži: Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík