Krčmář obsadil ve sprintu v Östersundu 18. příčku, hned za ním byl Štvrtecký

19. března, 2021

Michal Krčmář útočil ve sprintu ve švédském Östersundu na umístění v elitní desítce, ale minul poslední terč a skončil 18. Hned za ním byl Jakub Štvrtecký, pro kterého je 19. místo druhým nejlepším výsledkem ve Světovém poháru v kariéře.

Report

Michal Krčmář ukazuje v závěru sezóny dobrou formu. Dnešní sprint začal nulou vleže a v případě čisté stojky se mohl ucházet o umístění v elitní desítce. Jenže minul úplně poslední terč a skončil 18.

„Před závodem jsem se necítil úplně fajn a nejlepší to nebylo ani v závodě. Když jsem ale koukal na běžecké časy, tak to propadák nebyl. Poslední rána mě hodně mrzí. Zůstal jsem trochu déle na terči, neměl jsem připravenou spoušť a sjelo mi to. Byla to těsná rána dole, což mě mrzí,“ komentoval závod Krčmář, který dosáhl na 36. střelecký a 24. běžecký čas.

Na to, jak se cítil, to podle Bimba dopadlo dobře

Nejrychlejším (21. čas) z českých reprezentantů dnes byl Jakub Štvrtecký. Dobrý běh navíc podpořil i slušnou střelbou 1+0 a obsadil 19. příčku. Jde o jeho nejlepší výsledek v sezóně a druhý nejlepší výsledek v kariéře.

„Jsem spokojený s tím, že jsem dokázal navázat na poměrně dobré Nové Město. Sil už ubývá, ale nakonec jsem se rozjel a na trati to nebylo špatné. Při střelbě vestoje jsem udělal malou změnu, stoupl jsem si trochu jinak a asi to pomohlo. Za to jsem také rád,“ mohl se po závodě usmívat Štvrtecký.

Dnes nejrychlejší český běžec

Slušný běžecký výkon (43. čas) podal i junior Mikuláš Karlík, ale na obou střelbách minul jeden terč. Z 51. příčky aspoň proklouzl do stíhačky.

Karlosovi se opět povedlo poslední kolo, měl v něm 19. čas

Mezi 60 postupujících se naopak nevešli 79. Vítězslav Hornig (0+1) a 80. Adam Václavík (2+1).

Druhou polovinu závodu provázelo lehké sněžení

Vyhrál Ital Lukas Hofer před domácím Sebastianem Samuelssonem. Na stupních vítězů je doplnil Tarjei Bø.

Co to znamená?

Michal Krčmář nadále drží v celkovém hodnocení 23. příčku a má jistou účast v závěrečném hromadném startu. Jakub Štvrtecký se posunul na 62. příčku. V Poháru národů čeští muži skončili na 11. příčce.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 42 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 21 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu jsou v Östersundu na programu stíhací závody. Ten ženský, bez české účasti, se jede ve 12:15. Muži startují v 15:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík