Češi v akci, 21. 3. – Do závěrečných hromadných startů nastoupí Davidová a Krčmář. Kvůli silnému větru se pojede později

21. března, 2021

Markéta Davidová a Michal Krčmář se probojovali do závěrečných hromadných startů Světového poháru 2020/21. Konání finálových závodů však ohrožuje vítr, který má být ještě silnější než v sobotu. IBU zatím závody posunula do pozdějších hodin.

Markéta Davidová se v Östersundu potýkala se střevní chřipkou, která se projevila na jejím výkonu ve sprintu. Její zdravotní stav je ale mnohem lepší a podle trenéra Jiřího Holubce by měla na 99,9 % nastoupit.

Davidové momentálně patří 11. místo v hodnocení SP a mohla by zabojovat o desítku. Na 10. Herrmannovou jí schází po odpočtu nejhorších výsledků 15 bodů, na 9. Tandrevoldovou 25

Na celkové 23. příčce Michala Krčmáře už se pravděpodobně nic nezmění. „Bude to boj. Už stíhací závod byl těžký, co se týká sněhu. Nebyl úplně skluzný, spíš tahavý. Ale myslím si, že unavení už jsou úplně všichni. Další den, další šance. Zkusím se co nejlíp vyspat, zregenerovat. Na hromadný start se těším,“ ujišťuje český reprezentant.

15:30 – Světový pohár – hromadný start žen

17:15 – Světový pohár – hromadný start mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík