Českým biatlonistům začala společná příprava v Jablonci nad Nisou

04. května, 2021

Českým biatlonistům oficiálně začala příprava na olympijskou sezónu 2021/22. Na jejím startu se sešli v pondělí 3. května v Jablonci nad Nisou.

Minulá sezóna skončila 21. března, což ovšem neznamená, že by biatlonisté od té doby odpočívali. „Pro nás je mezi sezónami 14 dní volna a jinak se pořád trénuje,“ říká trenér mužů Ondřej Rybář.

Před startem společné přípravy tak měli reprezentanti několik hodin týdně věnovat libovolné fyzické aktivitě. Někteří využívali mimořádně dobrých sněhových podmínek a ještě v druhé půlce dubna lyžovali.

Od pondělí už se všechny reprezentační výběry připravují společně v Jablonci nad Nisou. „V pondělí jsme začali oficiálně trénovat. Během týdne sportovci absolvují vstupní lékařské prohlídky nebo srdeční testy, k čemuž využíváme pás pro kolečkové lyže,“ upřesňuje Ondřej Rybář.

Pás je vítaným pomocníkem v přípravě biatlonistů

Jinak skladba tréninku odpovídá začátku přípravy: Střídá se střelba, běh, kolo a kolečkové lyže v nižších intenzitách. Na své svěřenkyně dohlíží i trenér žen Egil Gjelland, který už v neděli přicestoval z Norska.

Muži stráví v Jablonci nad Nisou týden a následně odjedou na soustředění do Letohradu. Ženy budou pokračovat v Jablonci a v druhé polovině května se přesunou do Nového Města na Moravě.

Tento týden také probíhá finalizace tréninkových plánů a složení reprezentačních výběrů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík