Ve čtvrtek startuje IBU MS v biatlonu na kolečkových lyžích. Prologem závody SCM

25. srpna, 2021

Prologem před IBU Mistrovstvím světa v biatlonu na kolečkových lyžích, které hostí Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě, se staly závody Sportovních center mládeže. Na startu se představily české naděje v dorosteneckých a juniorských kategoriích.

Kristýna Otcovská z Litvínova, překvapení SCM Cupu v NMNM

“Start byl otevřen pro všechny členy Sportovních center, držitele I. výkonnostní třídy, a také pro sportovce, kteří prokázali výrazné zlepšení, ačkoli nejsou v systému sportovních center,” vysvětluje koordinátor mládežnického biatlonu při ČSB Vlastimil Vávra.

Jan Semirád byl nejlepší mezi mladými pány

Děvčata měla na programu 6 km dlouhý sprint, kluky čekala porce 7,5 km. Ročníky 2006, které střílí z malorážky teprve od jara, absolvovaly závody bez zbraně. „Ti nejmladší tak možná měli drobnou výhodu, ale to pro nás při celkovém hodnocení nehraje roli. Důležité je, že si všichni mohli poměřit síly.“

Na trati je Hynek Škrabal ze Střelky Brno

Mezi dívkami mile překvapila juniorka Kristýna Otcovská z Litvínova, které se připravuje zcela mimo velká centra. Druhá skončila Ilona Plecháčová a třetí Valérie Křížové obě z Jilemnice a obě právě ročník 2006. Další pořadí? Čtvrté místo obsadila Eliška Fiedlerová z SKP Kornspitz (2004), páté Kamila Orálková z SK NMNM (2003) a šesté Andrea Chudějová z Letohradu (2004).

Prokop Smetana z SKP Kornspitz vybojoval pomyslný bronz

Mezi kluky byl nejlepší Jan Semirád z Letohradu (2003) před juniorem Hynkem Škrabalem (Střelka Brno), třetí skončil Prokop Smetana z SKP Kornspitz (2003) a za ním se umístili tři borci z Letohradu v pořadí Antonín Kvaček (2004), Jakub Vondráček (2003) a Pavel Kovář (2005).

Domácí Kamila Orálková obsadila mezi děvčaty páté místo

Kompletní výsledky v sekci evidence.biatlon.cz

Člen juniorské reprezentace Jakub Kudrnáč z Jilemnice doběhl sedmý

Všechny české naděje nyní mají před sebou vrchol letní sezóny, kterým je Mistrovství ČR v Letohradě 3. – 5. 9. 2021, které bude mít letos i mezinárodní punc jako IBU SB Central European Regional Cup.

Tam někde za lesem nohou střílí Jakub Vondráček z Letohradu

Tomáš Hermann