Češi v akci, 27. 8. – Na letním MS se opět jedou supersprinty, i s Davidovou a Krčmářem

27. srpna, 2021

I na programu druhého dne letního MS v Novém Městě na Moravě jsou supersprinty. Do akce ve Vysočina Areně poprvé půjdou ženy a muži.

Markétu Davidovou čeká premiéra v supersprintu, zato Lucie Charvátová si tuto disciplínu vyzkoušela už na letním světovém šampionátu před dvěma lety v Raubiči. A úspěšně, brala stříbro. Tehdy se ještě dobíjelo, dnes bude následovat po chybě 75metrový trestný okruh.

Supersprint obvyle vyhovuje rychlé střelkyni Natálii Jurčové. Na posledním letním MS ještě mezi juniorkami dojela devátá.

Vicemistrem Evropy v supersprintu je Adam Václavík. Už ale zažil i krach v této mladé disciplíně, když předloni v létě v Raubiči ani neprošel z kvalifikace.

To Mikuláši Karlíkovi se vedlo na letním mistrovství světa v Bělorusku víc, ještě mezi juniory skončil v supersprintu osmý. Spolu s Václavíkem může předat své zkušenosti třeba Michalu Krčmářovi, kterého pojede tuhle disciplínu poprvé.

Ve startovní listině chybí Milan Žemlička, který kvůli zranění zápěstí vynechá celý šampionát.

Předpověď počasí se postupně zlepšuje. Do Nového Města na Moravě můžou přijít přeháňky, ale vytrvalý déšť nehrozí. Včerejší napínavé supersprinty juniorů byly tou nejlepší pozvánkou na dnešní návštěvu Vysočina Areny. Vstup je po celou dobu šampionátu zdarma.

Podívejte se na naše nové video, kde vysvětlujeme specifika kolečkových lyžích:

13:05 – Letní MS – kvalifikace supersprintu žen

  • Česká čísla: 9 Lucie Charvátová, 16 Markéta Davidová, 22 Jessica Jislová, 31 Tereza Vinklárková, 36 Natálie Jurčová, 44 Eliška Teplá
  • Startovní listina
  • Online výsledky

14:35 – Letní MS – finále supersprintu žen

15:50 – Letní MS – kvalifikace supersprintu mužů

17:25 – Letní MS – finále supersprintu mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík