V novém hávu. Bystřice pod Hostýnem se připravuje na MČR žactva v letním biatlonu

15. září, 2021

Od pátku 17. do neděle 19. září bude Areál Bedlina v Bystřici pod Hostýnem patřit Mistrovství České republiky žactva v letním biatlonu pro rok 2021. A místní pořadatelé vedení zkušeným biatlonovým harcovníkem Vojtěchem Zicháčkem pracují na plné obrátky, aby areál maximálně vylepšili.

Pohled od závodní kanceláře resp. cílového prostoru

Zásadní změnou prošel zejména prostor startu, cíle a závodní kanceláře.

„Plochu jsme osadili novými buňkami a zem pokryli šťepkou. Jedna samostatná buňka bude sloužit jako bufet. Ve dvou spojených buňkám bude prostor pro posezení a v poslední sklad,“ říká Vojtěch Zicháček a dodává: „Proluku mezi buňkami plánujeme zastřešit, ale to až po šampionátu. Tam vznikne další krytý prostor, který bezprostředně naváže na bufet a posezení v buňce.“

Cesta ze střelnice a od tratí ke “stadionu”

Usadit buňky ve složitém terénu nebylo jednouché. “Původně jsem uvažovali o jeřábu, ale nakonec vše zvládl traktor, který, k našemu překvapení, vyvezl buňky strmým cílovým svahem,” usmívá se Radek Zicháček, jenž během šampionátu bude plnit roli hlavního rozhodčího.

Velká účast

Do Bystřice pod Hostýnem přijedou na víkend stovky mladých adeptů biatlonu. “Ve středu ráno už jsme evidovali přes 400 přihlášených ze 48 klubů,” doplňuje Michal Zicháček, při MČR zástupce Českého svazu biatlonu.

Přihlašovat se k účasti na šampionátu je možné až do pátku 17. 9. 2021 14:00 hodin – viz níže.

Přihlašování a podrobnosti k MČR na evidence.biatlon.cz

Tři disciplíny

Na programu MČR jsou celkem tři disciplíny. Dvě pro jednotlivce: sprint a hromadný závod (kategorie M/W – 11, 12, 13, 14, 15). Třetí disciplínou jsou štafety: smíšená pro kluky a holky M/W11, zvláště pak pro kluky a holky 12+13 a 14+15.

Harmonogram MČR žactva 2021

Rozpis tréninků – pátek 17. 9. 2021

Tomáš Hermann

Foto: Michal Zicháček