Markéta Davidová zahájila sezónu šestým místem ve Sjusjøenu

13. listopadu, 2021

České biatlonistky za sebou mají první test před startem Světového poháru. Markéta Davidová ve sprintu v norském Sjusjøenu neminula ani jeden terč a v nabité konkurenci obsadila šesté místo.

Report

Šest z osmi českých biatlonistek vstoupilo do sprintu bezchybnou střelbou, ale jen Markéta Davidová dojela s čistým štítem až do cíle. V něm jí patřilo šesté místo se ztrátou 50 sekund na vítěznou Francouzku Julii Simonovou, která také na střelnici nezaváhala. Pódium doplnily Norky Marte Olsbuová Røiselandová a Tiril Eckhoffová, které minuly jeden terč.

Těm nejlepším Norové rozdávali ovoce

Davidové patřil jako nejrychlejší z Češek 11. běžecký čas. Lucie Charvátová byla 14. nejrychlejší, ale zároveň nechala na stojce tři nesestřelené terče. Proto jí patřila až 28. příčka.

S jednou chybou při střelbě vestoje závodem prošly 19. Eva Puskarčíková a 20. Jessica Jislová, kterým se tak přiblížila nominace na úvodní závody Světového poháru. Běžecky se této dvojice držely na dostřel 24. Tereza Vinklárková (0+1) a 44. Tereza Voborníková (1+2).

Čistě zastřílela 32. Eliška Teplá, na trati se jí ale tolik nevedlo. To platí i pro 52. Kláru Lejsek (1+2).

Ohlasy

Markéta Davidová: „Včera nás zdejší tratě namlsaly, protože byly krásně upravené a zmrzlé. Jelo to. Přes noc ale napadl sníh, takže to dnes byla totální brzda. Bořilo se to. Ideální podmínky na první závod, kdy člověk bojuje sám se sebou a ještě musí bojovat se sněhem. Na trati jsem se cítila docela dobře, ale když jsem se dívala na výsledky, tak to zase tak dobré nebylo. Kdybych závodila sama se sebou, tak jsem spokojená se dvěma nulami. Ale vzhledem k tomu, že jsem na trati sama nebyla, tak zase tak spokojená nejsem. Doufám, že to bude postupem času lepší a ještě se trochu rozjedu.“

Výsledkový servis

Příští závod

Ve 13:55 závodí ve Sjusjøenu muži. Online výsledky můžete sledovat tady.

Karel Halberštádt
Foto: Jana Mrákotová