Davidová bojovala ve Sjusjøenu o vítězství, nakonec dojela 8. Potěšila 15. Vinklárková

14. listopadu, 2021

Do závěrečné stojky hromadného startu v Sjusjøenu byla Markéta Davidová v boji o vítězství. Po dvou chybách se ale propadla na 8. příčku. Velmi dobrý výkon předvedla v generálce na Světový pohár 15. Tereza Vinklárková.

Report

Českým biatlonistkám vyšel vstup do závodu skvěle. Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Eva Puskačíková se zařadily po čistých položkách do první desítky, Tereza Vinklárková pak těsně za ni.

Davidová odstřílela čistě i ležku a držela se na čtvrté příčce. Charvátová minula jeden terč a odjížděla jedenáctá, těsně před nadále čistou Vinklárkovou. Po dvou chybách se propadla pořadím Puskarčíková.

Po třetí střelbě už zbyly na čele jen dvě bezchybné biatlonistky: Ingrid Tandrevoldová a Markéta Davidová.

Tandrevoldová zvládla čistě i závěrečnou střelbu a dojela si pro vítězství. Davidová poprvé za celý víkend zamířila mimo terč, a to dvakrát. Ze střelnice odjížděla jako sedmá, v posledním kole ji ještě přeskočila rychlá Francouzka Simonová. Davidové patřil pátý běžecký čas.

Pouze s jednou chybou prošla závodem Tereza Vinklárková. V posledním kole navíc zaznamenala 10. běžecký čas a vyšplhala až na 15. příčku.

Tereza Vinklárková na Světovém poháru v Oberhofu

Lucii Charvátové nevyšla první stojka, udělala na ní tři chyby, ale ta druhá už byla ukázková. Česká reprezentantka se posunula na konečné 18. místo.

Čtyři trestná kola musela absolvovat také 32. Eva Puskarčíková. Naopak jen dvakrát chybovaly 25. Tereza Voborníková a 44. Klára Lejsek. Eliška Teplá skončila po pěti trestných kolech 53. Jessica Jislová kvůli rýmě nestartovala.

Ohlasy

Markéta Davidová: „Oproti včerejšku byly ideální podmínky. Se střelbou jsem spokojená. Bylo to pořád dost pomalé, ale nuly se počítají. Doufám, že jsem si to nevystřílela a bude to pokračovat. Běžecky to asi pořád není úplně ono a doufám, že to ještě vyladíme. Na Světovém poháru bude větší konkurence než tady. Ve Sjusjøenu zůstáváme do pátku, takže určitě ještě něco nalyžujeme. Máme v plánu delší pomalejší tréninky, ale i něco rychlejšího. Pak se ještě na pár dní vracíme domů.“ 

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík