Trefy českých biatlonistů budou opět pomáhat zrakově postiženým dětem

27. listopadu, 2021

Po úspěšné premiéře bude i v nadcházející sezóně pokračovat projekt Trefa pro Leontinku, který iniciovala společnost Generali Česká pojišťovna, generální partner Českého svazu biatlonu.

Princip Trefy pro Leontinku zůstává stejný: Za každý terč, který trefí čeští biatlonisté v závodech Světového poháru, pošle Generali Česká pojišťovna 500 Kč Nadaci Leontinka, která pomáhá zrakově postiženým dětem.

Zapojit se mohou i biatlonoví fanoušci, a to odesláním dárcovské DMS v hodnotě 60 Kč ve tvaru DMS TREFA 60 na telefonní číslo 87 777.

„Považuji za důležité, že Generali Česká pojišťovna svoji podporu věnuje nejen tomuto oblíbenému sportu, ale že společně se sportovci už druhý rok přispějeme dobré věci. Letos, stejně jako loni, pomáháme těm nejzranitelnějším – dětem, které svět nemohou vidět tak jasně jako my,“ říká Roman Juráš, generální ředitel Generali České pojišťovny.

Pokračování v projektu Trefa pro Leontinku ocenil i sportovní ředitel Českého svazu biatlonu Ondřej Rybář: „Každý sestřelený terč přináší nejen radost fanouškům, ale navíc znamená naději pro zrakově postižené děti.“

V minulé sezóně se povedlo společnými silami vybrat 1 500 000 Kč. Nejaktivnější byla v tomto směru Markéta Davidová, která vystřílela 210 000 Kč.

Čeští biatlonisté mají letos ještě jednu motivaci navíc: Ten nejpřesnější střelec nebo střelkyně zvedne na konci sezóny nad hlavu Pohár Leontinky. Rozhodovat bude procentuální úspěšnost ve všech závodech, přičemž do žebříčku budou zařazeni ti, kteří absolvují aspoň čtvrtinu sezóny.