Povedený sprint českých žen: Puskarčíková 11., Davidová 15., Jislová 18. a Vinklárková 29.

28. listopadu, 2021

Českým biatlonistkám vyšel úvodní sprint sezóny Světového poháru. Eva Puskarčíková se jen těsně nevešla do elitní desítky, na bodech ji doplnily tři její parťačky. Skvělý týmový výsledek je velmi důležitý pro olympijskou kvalifikaci.

Report

Deset položek a z toho osm nul. Taková byla bilance českých biatlonistek v dnešním sprintu.

Jako první zapsala dvě nuly Eva Puskarčíková, která atakovala umístění v elitní desítce. To se jí sice těsně nepovedlo, ale i tak je 11. příčka jejím nejlepším výsledkem od Anterselvy 2020.

Skvěle, Evčo!

Markéta Davidová vystartovala do závodu ve žluto-modrém trikotu pro vedoucí závodnici Světového poháru. Tentokrát neudržela čisté konto, po jedné chybě vestoje skončila 15. Trikot jí ale zůstane i pro příští týden.

Žluto-modrá Makule sluší

Druhou bezchybnou Češkou byla Jessica Jislová. I ona se vešla do první dvacítky, 18. pozice je jejím třetím nejlepším výsledkem v kariéře.

Maximum a první body ve Světovém poháru si dnes vyjela Tereza Vinklárková. Na startu si prožila menší drama, protože si zapomněla vzít z buňky hůlky. Ty se podařilo dopravit na start v poslední možné chvíli. Mladá česká biatlonistka se tím nenechala rozhodit, trefila všech 10 terčů a skončila 29.

Vinky, vítej v klubu bodujících!

Co to znamená?

Markéta Davidová má momentálně stejný počet bodů jako Běloruska Alimbekavová, ale díky lepšímu individuálnímu výsledku stále drží žlutý a modrý trikot.

Makula si trikot podržela

České ženy měly čtvrtý nejlepší součet v Poháru národů, celkově jsou páté. Zároveň o 58 bodů vylepšily své skóre v olympijské kvalifikaci. Na desáté Švýcarky ztrácí už jen 23 bodů.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 46 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 23 000 Kč.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík