Michal Krčmář si vystřílel v druhém sprintu v Östersundu 15. místo

02. prosince, 2021

O nejlepší výsledek českých mužů v probíhající sezóně Světového poháru se dnes postaral Michal Krčmář. Ve druhém sprintu v Östersundu trefil všech 10 terčů a obsadil 15. místo. Byl ovšem jediným bodujícím Čechem.

Report

Na sprint mužů ještě přituhlo, pocitová teplota byla pod minus 15 stupni. Michal Krčmář ale v nepříjemných podmínkách zvládl odstřílet čistě a atakoval umístění v elitní desítce. Z 15. místa mu do ní scházelo 8 sekund.

Bimbo šel do závodu s tím, že si chce spravit střeleckou chuť. A to se povedlo

Dobře si dnes vedl na střelnici i Jakub Štvrtecký (0+1), ale od začátku závodu se trápil na trati. Zvedl se až v posledním kole (19. čas, celkově 51.), v jeho závěru dokonce ujel Johannesovi Bøovi. Na body ale těsně nedosáhl, skončil 43.

Na trati se Kuba trápil

Nejlepší běžecký čas (30.) z českého týmu patřil Mikuláši Karlíkovi, který byl o tři sekundy rychlejší než Krčmář. Jenže na rozdíl od svého zkušenějšího kolegy nezvládl střelbu (2+2) a ze 75. příčky nepostoupil do nedělní stíhačky.

V ní budou chybět i 68. Adam Václavík (2+0) a 83. Vítězslav Hornig (0+2).

Stojku Víťa nezvládl

Podruhé v řadě vyhrál Sebastian Samuelsson před Francouzi Emilienem Jacquelinem a Quentinem Fillonem Mailletem.

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení Světového poháru posunul na 24. příčku, v čele je dnešní vítěz Sebastian Samuelsson.

Čeští muži dnes byli v Poháru národů osmí (297 bodů), celkově zůstávají patnáctí.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 41 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Östersundu pokračuje v sobotu stíhacím závodem žen (13:00) a štafetou mužů (15:10).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík