První štafetu sezóny pojedou Krčmář, Štvrtecký, Václavík a Karlík

03. prosince, 2021

Trenér mužů Ondřej Rybář vybral pro úvodní štafetu sezóny sestavu Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a Mikuláš Karlík. Mimo tak zůstal Vítězslav Hornig.

„Běžecky tu tahle čtveřice předvedla výkony, na kterých se štafeta stavit dá. Víťa se trochu střelecky trápí na stojce, tím pádem se úplně nemůžeme opřít o střelbu, kterou obvykle předvádí. Vsadíme na to, že i kluci, kteří se tu zatím tolik netrefili, to ve štafetě zvládnou,“ vysvětluje nominaci na sobotní štafetu Ondřej Rybář.

Trenéři zvolili podobnou strategii jako v březnu v NMNM, kde také rozjížděl Michal Krčmář. „Pokud vám ujede začátek, tak je závod skoro ztracený. Potřebujeme na prvním úseku někoho, kdo je na střelnici jistý, aby zůstal v kontaktu. Myslím si, že Michal na sebe tu zodpovědnost dokáže vzít. I Kuba tady ukázal střelecky výborné závody a běžecky na tom také není špatně. První dva úseky jsou jednoznačně postavené na to, abychom drželi kontakt.“

Body zatím v Östersundu získala právě jen dvojice Krčmář a Štvrtecký. „Ale kluci tu běžecky nepředvádí špatné výkony. Možná to tak ve výsledku nevypadá, protože nám chybí nuly. Včera byl Bimbo i s nulami patnáctý. Měl nějakých 15 sekund ztráty na střelnici, najednou by ho to katapultovalo na sedmé místo. Kdyby neexistuje, ale je třeba s tím počítat,“ dodává Rybář.

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík