Davidová bere ze sprintu v Hochfilzenu 20. místo, všechny Češky jdou do stíhačky

10. prosince, 2021

Ani české biatlonistky se s jednou výjimkou nevyhnuly chybám ve sprintu, který otevíral Světový pohár v rakouském Hochfilzenu. Přesto všechny postoupily do nedělního stíhacího závodu. Nejlépe si vedla 20. Markéta Davidová.

Report

Eva Puskarčíková a Markéta Davidová odstartovaly do sprintu s čísly šest a sedm. Podle očekávání se na trati potkaly, ale ze začátku měla navrch prvně jmenovaná. Po úvodní nule patřilo Puskarčíkové 32. místo.

Stojka už vypadala tak, jak má

Davidová začala dvěma chybami, ale stojku už zvládla čistě a vyšplhala až na 20. místo. Měla 10. nejrychlejší běžecký čas.

To Puskarčíková vestoje jednou minula a s pomalejším během jí to na body nestačilo. Skončila 49.

V cíli nemohlo chybět objetí

Lucie Charvátová a Jessica Jislová zaznamenaly na desetinu stejný běžecký čas a obě také musely na dvě trestná kola. Charvátová byla na střelnici rychlejší a brala body za 32. příčku, na Jislovou zbyl jeden bod za 40. příčku.

Dnes druhá nejlepší česká biatlonistka

Bezchybnou střelbou, ale zároveň pomalejším během se prezentovala Tereza Vinklárková. Další postup do stíhačky z 52. místa je ale pro čerstvě třiadvacetiletou biatlonistku úspěchem.

Další cenné zkušenosti pro Vinky

Co to znamená?

Markéta Davidová v celkovém hodnocení spadla na 9. příčku, Jessica Jislová je 32., Eva Puskarčíková 40., Lucie Charvátová 57. a Tereza Vinklárková 59.

V hodnocení národů dnes byly Češky osmé (331 bodů), celkově jsou sedmé.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 43 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 21 500 Kč.

Aktuální česká dvojka

Výsledkový servis

Příští závod

Muži jedou v sobotu ve 12:15 stíhací závod, ženy čeká v 14:15 štafeta, do které podle plánu naskočí Tereza Voborníková místo Lucie Charvátové.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík