Michal Krčmář si polepšil ve stíhačce v Le Grand-Bornand na 30. místo

18. prosince, 2021

Michal Krčmář si ve stíhacím závodě ve francouzském Le Grand-Bornand polepšil z 48. místa až na 30., ale na postup do zítřejšího hromadného startu to stejně nestačilo. Krčmář bude prvním náhradníkem.

Report

Michal Krčmář se jako jediný z českých reprezentantů probojoval do stíhacího závodu, ale až z 48. místa a se ztrátou dvou minut. K výraznějšímu posunu vpřed potřeboval pokud možno nechybovat.

Hned první výstřel byl ale nepřesný. „První rána kalibr, další čtyři centry,“ zahlásil Ondřej Rybář. Krčmář se propadl na 52. místo, ale na druhé ležce své zaváhání napravil a už byl na bodech.

Do ležkového terč se Krčmář trefoval i na první stojce. Až na jedno zaváhání. „Ta rána šla pět centimetrů nahoru, čuňárna,“ glosoval to Rybář.

Krčmář si ale i tak průběžně polepšil na 36. příčku. Na chybu český reprezentant opět odpověděl čistou střelbou a do posledního kola odjížděl jako 30. Na útok vpřed už ale neměl síly.

Krčmářovi patřil 16. střelecký a 32. běžecký čas. V pořadí čistých časů stíhacího závodu byl 21.

Fantastické fanoušky odměnil vítězstvím Quentin Fillon Maillet. Na pódium se s ním podívali druhý Rus Eduard Latypov a třetí Nor Vetle Christiansen.

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení propadl na 26. místo, postup do hromadného startu mu unikl o 3 body. Bude tedy plnit roli prvního náhradníka pro případ, že by někdo z kvalifikovaných odpadl.

Michal Krčmář v dnešním závodě trefil 18 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 9 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonový rok 2021 uzavřou hromadné starty. Ženy vyjedou ve 12:45, muži ve 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík