Ve smíšených štafetách IBU Cupu se Češi neprosadili. Mix 12., singl na 11. místě

19. prosince, 2021

Nadějné výkony, ale také zbytečné ztráty. Tak by šlo zjednodušeně charakterizovat české vystoupení ve smíšených štafetách, které uzavřely III. kolo IBU Cupu v rakouském Obertilliachu.  V mixech obsadila čtveřice Eliška Teplá, Tereza Vinklárková, Vítězslav Hornig a Jonáš Mareček 12. místo. V závodě singlů doběhli Natálie Jurčová a Tomáš Mikyska na 11. pozici. V obou štafetách byli nejlepší Rusové.

Junior Jonáš Mareček podal v neděli z českého týmu nejlepší výkon

Report

MIX

Elišce Teplé se nepovedla hned úvodní ležka závodu (1 trestné kolo + 3 dobíjení) a česká štafeta hned nabrala minutovou ztrátu. Po dvou dobíjeních vstoje pak předávala Tereze Vinklárkové na 18. místě s odstupem 1:52,8 minuty. Tereza dobíjela pouze jednou vleže, stojku zvládla bezchybně, posunula český kvartet na průběžnou 13. příčku (odstup 2:30,2). Solidní výkon. Vítězslav Hornig na třetím úseku dobíjel třikrát vleže e jednou vstoje a Češi zůstali třináctí (+3:04,3). Nejlépe si pak počínal ten nejmladší, junior Jonáš Mareček. Novoměstský biatlonista střílel přesně a pátým nejlepším časem úseku posunul českou štafetu na konečnou 12. pozici (+3:27,0 min.).

Také Tereze Vinklárkové se, zejména na střelnici, dařilo…

SINGL  

Natálie Jurčová zahájila singlové štafety bezchybnými položkami a předávala Tomáši Mikyskovi šestá, na dohled medailovým pozicím (+16,6 sekundy). Tomáš dobíjel pouze jednou vleže a posunul českou dvojici v polovině závodu na páté místo (+22,9 s). S druhou půlkou singlových štafet však přišly i potíže. Natálie musel na jedno trestné kolo po stojce a Tomáš na dvě po ležce. Češi se z předních pozic rychle vytratili a cílem proběhli na 11.místě.

Umístění ve smíšených štafetách reflektují průběžné pořadí českých týmů v Poháru národů IBU Cupu 2021/22, ženy jsou 11. a mužům patří 12. místo.

Výsledkový servis

Mix štafety

Analýza mix štafet

Singl štafety

Analýza singl štafet

Pohár národů – ženy

Pohár národů – muži

Tomáš Hermann

Foto: Jana Mrákotová a Jiří Novotný