POZOR, změna programu II. kola ČP D+D. V Jablonci nad Nisou bez veteránů

05. ledna, 2022

Vedle složité covidové situace neusnadňují závodění ani povětrnostní podmínky. Déšť a oteplení odplavily velké množství sněhu i z jabloneckého areálu Mšeno – Břízky (viz úvodní obrázek).

„Oteplení bylo extrémní. Sníh odtál i na několika místech našeho dvoukilometrového technicky zasněženého okruhu,“ povzdychne si ředitel závodů Jan Matouš z pořádajícího klubu SKP Kornspitz.

Situace na tratích v blízkosti lyžařského stadionu

Předpověď počasí slibuje ochlazení, a tak bude možné závody uspořádat. „Věřím, že se nám podaří během poklesu teploty kritická místa dostříkat a závody tak budeme schopni uspořádat v odpovídající kvalitě,“ říká Jan Matouš a vysvětluje: „Technický sníh potřebuje „čas“ na vymrznutí. Nemůže tak na trať vyjet hned rolbou, a proto jsme museli i přistoupit ke změně programu.“

Byl posunutý páteční trénink, sobotní závody, a kvůli tomu i zrušená účast veteránských kategorií nebo start hostů ze Slovenska. „Vynucený časový posun a stále trvající požadavek na dodržení hygienických podmínek covidové pandemie (max. 100 závodníků v jedné skupině, pozn.) nám neumožní za denního světla uspořádat závody pro všechny přihlášené sportovce,“ dodává Jan Matouš k průběhu II. kola Českého poháru dorostu a dospělých.

Propozice a další info na evidence.biatlon.cz

Závodit se tak bude v kategoriích, v nichž se bojuje o reprezentační dres (MSJ/D, EYOF, IBU Cup, IBU Junior Cup).  

Program II. kola ČP D+D

Tomáš Hermann

Foto: Jan Matouš