V IBU Cupu nejvíce potěšil bezchybný junior Tomáš Mikyska, na Slovensku 16.

08. ledna, 2022

Nejlepšího výsledku v sezóně dosáhl v úvodním závodě IV. kola IBU Cupu ve slovenském Osrblí český junior Tomáš Mikyska (na úvodním snímku). Ve sprintu na 10 km střílel bezchybně a obsadil 16. místo. Bodoval ještě i druhý z juniorů Jonáš Mareček, který obsadil 39. místo. Závod mužů vyhrál Nor Aleksander Fjeld Andersen, na 7,5 km dlouhé trati žen byla nejlepší jeho krajanka Ragnhild Femsteinevik.

Report

MUŽI

Tomáš Mikyska zvládl obě položky pod půl minuty. Celkový čas střelby měl 57,4 s. Na trati mu sice ještě do nejlepší formy něco schází (celkově 43. čas), ale bezchybná střelba jej vynesla na solidní 16. místo. Jonáš Mareček minul dva terče vleže a jeden vstoje. Po ležce byl 70., po stojce 48., do cíle se ještě zlepšil na konečnou 39. příčku. Z české trojice byl na trati nejrychlejší (22. čas). Tomáš Krupčík dnes oslavil 34. narozeniny (Tome, vše nejlepší!), ale sám si dárek nedal. Po bezchybné ležce (průběžné 23. místo), chyboval dvakrát vstoje a v kombinaci s průměrným během (47. čas), mu to vyneslo 50. místo.  

Jonáš Mareček

ŽENY

Eliška Teplá, které normálně sprinty vyhovují, ztratila dnes naděje na dobrý výsledek hned po třech chybách vleže. Navíc pak chybovala i vleže a výsledkem bylo až 74. místo. Potěšila solidním během (30. čas). Klára Lejsek mohla po bezchybné ležce (průběžně 23. v pořadí) litovat dvou chyb vstoje. Na 47. místě zůstala jen 13 sekund od bodů. Natálie Jurčová střílela 1+1, ale na trati se, zejména v posledním okruhu (89. čas, + 54 s) trápila a výsledkem tak bylo až 67. místo.

Klára Lejsek

Pohledem trenéra

Michael Málek – muži

„Mám radost ze střelby Tomáše Mikysky. Myslím, že postupně jde nahoru i běžecky, ale ještě se stále po problémech se zády trápí s technikou běhu. Jonáš podal v běhu výborný výkon, ale na trati při minus 12 stupních hodně promrzl, a to se projevilo ve střelbě. Škoda. Od Tomáše Krupčíka čekáme od počátku sezóny více. I on moc chce, ale zatím mu to prostě nejde.“   

Výsledkový servis

Sprint mužů na 10 km

Analýza sprintu mužů na 10 km

Sprint žen na 7,5 km

Analýza sprintu žen na 7,5 km

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný