Ve stíhacím závodě v Oberhofu bodoval jen 39. Jakub Štvrtecký

09. ledna, 2022

Jakub Štvrtecký byl nejrychlejším a nejpřesnějším z českého tria ve stíhacím závodě Světového poháru v Oberhofu. Oproti sprintu si polepšil o tři příčky a získal dva body za 39. místo.

Report

Biatlonistům znepříjemňovalo dnešní stíhací závod intenzivní sněžení. Nikomu z 58 startujících se nepovedlo zastřílet čistě, 5 střelců trefilo 19 terčů. Češi mezi nimi nebyli.

Nejpřesnější byl Jakub Štvrtecký, který nechal na každé položce jeden sestřelený terč. Zároveň ale byl na střelnici druhý nejpomalejší z celého startovního pole. Jen na své krajany takto ztratil přes půl minuty.

Na závěrečné stojce Kuba strávil minutu

Štvrtecký skvělým finišem vydoloval aspoň dva body za 39. místo. V posledním kole měl 4. běžecký čas, celkově 24.

Adam Václavík si závod pokazil hned na první položce, po které musel na tři trestná kola. Pak už si na střelnici vedl o dost líp, přidal dvě jedničky. Na body už to ale nestačilo, skončil 44.

Adam dojíždí těsně za Kubou

Michal Krčmář selhal na druhé ležce, kde si dle svých slov zřejmě cvakl na špatnou stranu, z čehož pramenily tři chyby. S pěti trestnými koly celkem a až 47. běžeckým časem obsadil 46. příčku. „Neměl jsem sílu,“ řekl Bimbo ke svému výkonu na trati. 

Na trati to nebyl Bimbo, kterého známe

Po selhání Rusa Loginova na poslední střelbě vyhrál Francouz Fillon Maillet před Švédem Samuelssonem a T. Bøm.

Co to znamená?

Fillon Maillet díky dnešnímu vítězství vysvlékl ze žlutého trikotu krajan Jacquelina. Michal Krčmář se propadl na 30. příčku. Jakub Štvrtecký je po druhém bodovaném výsledku v sezóně 65.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

Čeští biatlonisté dnes trefili 46 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 23 000 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Světový pohár v Oberhofu uzavře stíhací závod žen, který začíná ve 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík