Češi v akci, 12. 1. – Ženy začínají v Ruhpoldingu sprintem, pokračuje i IBU Cup

12. ledna, 2022

Světový pohár v německém Ruhpoldingu ve středu začne sprintem žen. Na IBU v Osrblí budou dnes závodit ženy i muži, a to ve zkrácených vytrvalostních závodech.

Trenér Egil Gjelland dnes vybral pro Jessicu Jislovou (č. 4) a Markétu Davidovou (č. 5) první startovní skupinu, ve které se představí i většina favoritek. Gjelland předpokládá, že by na trati mohl postupem času vznikat „cukr“, jak je tomu v Ruhpoldingu zvykem. Předpověď počasí opět ukazuje na teplotu kolem nuly.

Poslední sprint v Ruhpoldingu před dvěma lety českým biatlonistkám vůbec nevyšel. Do stíhačky postoupila jen 15. Lucie Charvátová. Maximem Markéty Davidové v Ruhpoldingu je 28. místo ze sprintu v roce 2017.

Dobrý týmový výsledek by dal českým ženám klid v olympijské kvalifikaci, ve které stále bojují se Švýcarkami o 10. místo zajišťující 5 letenek do Číny. Postupovou matematiku rozebíráme v předzávodním přehledu.

Druhá zastávka IBU Cupu ve slovenském Osrblí pokračuje zkrácenými vytrvalostními závody. Na startu už budou i navrátilci ze Světového poháru, kteří zabojují o účast na olympiádě.

10:00 – IBU Cup – zkrácený vytrvalostní závod žen

14:00 – IBU Cup – zkrácený vytrvalostní závod mužů

14:30 – Světový pohár – sprint žen

  • Česká čísla: 4 Jessica Jislová, 5 Markéta Davidová, 56 Eva Puskarčíková, 64 Lucie Charvátová, 105 Tereza Voborníková
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 14:30 ČT sport, 14:15 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík