Ve sprintu v Ruhpoldingu bodovaly tři české biatlonistky, nejvíc 21. Jessica Jislová

12. ledna, 2022

Světový pohár v německém Ruhpoldingu začala nejlépe Jessica Jislová. Po bezchybném výkonu bere ve sprintu 21. místo. Spolu s ní skončily na bodech 27. Markéta Davidová a 39. Lucie Charvátová.

Report

Jessica Jislová byla biatlonistkou, která dnes ostatním nastavovala laťku. S číslem čtyři zastřílela dvakrát čistě a zabrala první místo.

Půl minuty za ní jedoucí Markéta Davidová ji nepřekonala, minula totiž jeden terč na stojce a v neoblíbeném Ruhpoldingu tradičně neběžela tak rychle jako jinde.

S 24. běžeckým časem byla stále nejrychlejší Češkou, ale na záda jí dýchaly 30. Lucie Charvátová a 34. Jessica Jislová. Davidovou tentokrát lyže příliš nepodržely, naopak Jislová si je pochvalovala.

Jess děkovala za super lyže

Střílelo se hodně přesně, do 30. místa se vešlo 16 čistých biatlonistek. Mezi nimi byla i 21. Jessica Jislová, která tak bodovala pojedenácté v řadě.

Markéta Davidová si 27. příčkou o jedno místo vylepšila své maximum v Ruhpoldingu.

Makula nevybočila ze svých výsledků v Ruhpoldingu

Lucie Charvátová držela po čisté ležce 13. příčku, ale po stojce musela na dvě trestná kola a propadla se na 39. pozici. Počtvrté v sezóně bere body.

Ležka se Lucce povedla

Eva Puskarčíková se střeleckou bilancí 0+1 alespoň vybojovala postup do stíhacího závodu z 56. příčky. To juniorka Tereza Voborníková se stejnou střelbou postavení mezi 60 nejlepšími těsně neudržela, dojela 62.

Dvě sekundy chyběly, aby i Terka Voborníková postoupila do stíhačky

V souboji bezchybných biatlonistek vyhrála Švédka Elvira Öbergová o 22 sekund před Norkou Marte Olsbuovou Røiselandovou a o 30 sekund před Italkou Dorotheou Wiererovou. Jessica Jislová půjde do stíhačky se ztrátou minuty a 21 sekund, Markéta Davidová bude ještě o 10 sekund za ní.

Co to znamená?

Markéta Davidová je stále na 10. příčce v celkovém hodnocení Světového poháru, Jessica Jislová 19. Obě dnes přispěly k 7. místu (336 b) v Poháru národů a stejná pozice patří Češkám i celkově.

V olympijské kvalifikaci si dnes 10. Češky ani 11. Švýcarky nepolepšily. To znamená, že před štafetou bude rozdíl mezi oběma týmy 80 bodů.

Makula zůstává mezi deseti nejlepšími biatlonistkami světa

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

České biatlonistky dnes trefily 45 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 22 500 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Muži si zazávodí ve sprintu ve čtvrtek ve 14:30. Stejný čas startu má i páteční štafeta žen a sobotní štafeta mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík