Ve sprintu v Ruhpoldingu bodoval jen 34. Václavík, i tak se Češi posunuli na 10. místo v Poháru národů

13. ledna, 2022

Adam Václavík pokračuje ve vzestupných výkonech. Ve sprintu na Světovém poháru v Ruhpoldingu bere po jedné chybě body za 34. místo. Nikdo z dalších českých reprezentantů bodovat nedokázal.

Report

V Ruhpoldingu zvlášť platí, že musíte střílet rychle a přesně. Ani jedno se českým reprezentantům nepovedlo.

Nejlepší práci na střelnici odvedli Adam Václavík a Michal Krčmář, kteří minuli shodně jeden terč. Krčmář na ležce, Václavík na stojce. Na střeleckém koberci patřili oba k nejpomalejším, v běhu se seřadili na konci čtvrté desítky.

Dnes nejlepší z českých reprezentantů

Největší rozdíl mezi nimi vznikl při příjezdu a odjezdu ze střelnice, kde Václavík získal čtyři sekundy. Ty rozhodly o tom, že bral body za 34. místo a Krčmář zůstal bez bodů na 42. příčce. Pro Václavíka je to nejlepší výsledek od Kontiolahti 2020.

Česká dvojice zaostala na trati za nejrychlejším Francouzem Fillonem Mailletem o něco málo přes 47 sekund, což nebylo tolik. Podobně rychle běžel i Jakub Štvrtecký.

Na trati se Kuba rval

Ten chtěl po čisté ležce urychlit střelbu vestoje (21,6 s), ale bylo to na úkor přesnosti. Štvrtecký musel na čtyři trestná kola a obsadil až 78. příčku. S bilancí 1+1 dojel 70. Mikuláš Karlík, který se vrací po tréninkovém výpadku způsobeném covidem-19.

Dojezd Karlose

Co to znamená?

Čeští muži dnes do Poháru národů započítali 13. nejvyšší součet (277 b), ale i tak se v celkovém pořadí posunuli na 10. příčku. Ve 34 bodech jsou za nimi 3 týmy, naopak na 9. Rakušany je to 127 bodů.

V olympijské kvalifikaci se nic nemění. Před štafetou mají 10. Češi náskok 108 bodů na 11. Slovince. Aby slovinští muži překonali ty české, musí zajet ve štafetě do 3. místa.

Bimbo s Jakou Fakem, soupeřem v boji o pět míst na olympiádě

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

Čeští biatlonisté dnes trefili 32 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 16 000 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Nyní jsou v Ruhpoldingu na programu štafety. Ženy pojedou v pátek ve 14:30, muži ve stejný čas v sobotu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík