Michal Krčmář si vyjel ve vytrvalostním závodě v Anterselvě 14. místo a hromadný start

20. ledna, 2022

Čeští reprezentanti nedokázali ve vytrvalostním závodě Světového poháru v italské Anterselvě vytěžit z dobrého běhu. Na body se dostal jen Michal Krčmář, který si 14. místem zároveň zajistil účast v hromadném startu.

Report

Běžecké výkony dnes dávaly českým biatlonistům velkou šanci na úspěch. Adam Václavík zazářil 8. běžeckým časem, Michal Krčmář byl 17. nejrychlejší, Jakub Štvrtecký 19. a Mikuláš Karlík 33.

Adam osmým časem vyrovnal své běžecké maximum

„Krásné střelecké podmínky, úplný klid,“ říkal trenér Aleš Ligaun po tom, co Krčmář minul na úvodní ležce jeden terč a Václavík dokonce dva.

Michal Krčmář pak nechal dva nesestřelené terče na první stojce, druhou polovinou závodu už prošel bezchybně. I když na střelnici nijak zvlášť nefoukalo, tak se dost chybovalo. Díky tomu se český reprezentant posunul až na 14. místo. Přesto byl po závodě rozladěný ze zbytečných chyb.

Bimbo ví, že se z dnešního závodu dalo vytěžit mnohem víc

To Adam Václavík nasbíral celkem sedm trestných minut a skončil 58. Jakub Štvrtecký byl o dvě trefy a šest míst lepší. Karlík obsadil s 8 chybami až 84. místo.

Nejpřesnějším českým střelcem byl Milan Žemlička, který minul dva terče. Zároveň byl ale i jasně nejpomalejší (92. čas). Proto mu v cíli patřila 51. příčka.

Žemla na trati hodně ztrácel

Vyhrál jediný bezchybný střelec závodu Anton Babikov před Tarjeim Bøm a krajanem Sajdem Karimullou Chalilim.

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení posunul na 31. místo, hlavně se ale jako třetí nejlepší mimo Top 25 kvalifikoval do hromadného startu.

V hodnocení disciplíny obsadil Krčmář 14. příčku. Malý křišťálový glóbus zvedne na konci sezóny nad hlavu Tarjei Bø.

V Poháru národů dnes Češi skončili 10., celkově jsou 12. Na 10. Švýcary ztrácí 127 bodů.

Kuba dnes jako třetí nejlepší Čech bodoval do Poháru národů

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

Čeští biatlonisté dnes trefili 75 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 37 500 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

V pátek ve 14:15 pojedou vytrvalostní závod žen. Startovní listinu najdete tady.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík