Češi v akci, 23. 1. – Davidová a Jislová jedou hromadný start a muži štafetu. Mareček zabojuje na OMEJ o další medaili

23. ledna, 2022

Poslední závody před olympiádou čekají biatlonisty na Světovém poháru v italské Anterselvě. Zároveň vrcholí mistrovství Evropy juniorů na Pokljuce.

V sestavě mužské štafety dnes nenajdeme jméno Michala Krčmáře. Jeho absenci vysvětluje trenér Aleš Ligaun: „Karlos jezdil štafety dobře. Proto ho chceme vyzkoušet na prvním úseku, kde je třeba udržet kontakt. Bimbo tu jel dva nejdelší závody, které může biatlonista jet. Navíc ve velké nadmořské výšce. Zároveň bychom chtěli v poslední štafetě před olympiádou vyzkoušet Žemlu.“

Bez Krčmáře jeli Češi štafetu v Anterselvě i loni a vůbec se jim nedařilo. Finišman Jakub Štvtecký byl stažen ve chvíli, kdy jel na 19. místě.

Obhajovat páté místo bude v hromadném startu žen Markéta Davidová. Spolu s ní se na 12,5 km dlouhou trať vydá i Jessica Jislová. Svůj první hromadný start v Le Grand-Bornand dokončila jako pátá.

Na mistrovství Evropy juniorů na Pokljuce se jedou stíhací závody, což bude velká příležitost pro vítěze sprintu Jonáše Marečka. Rozhovor s čerstvým juniorským mistrem Evropy si můžete přečíst tady.

10:30 – OMEJ – stíhací závod juniorek

12:10 – Světový pohár – štafeta mužů

14:00 – OMEJ – stíhací závod juniorů

15:15 – Světový pohár – hromadný start žen

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík