Do Jablonce nad Nisou se vrací Český pohár dorostu a dospělých. Na programu je III. kolo

27. ledna, 2022

V Jablonci nad Nisou se uskuteční III. kolo Českého poháru pro kategorie dorostu a dospělých. Areál Mšeno-Břízky už hostil II. kolo ČP D+D před třemi týdny. Oficiálními tréninky už začíná program v pátek 28. ledna. V sobotu a v neděli jsou pak na pořadu vytrvalostní závody resp. štafetové závody jednotlivců. Aktuálně je ke III. kolu ČP přihlášeno na 200 sportovců.

Členění do skupiny

Tréninky i závody jsou rozděleny do tří bloků. Pro tréninky jsou bloky rozděleny dle dojezdové vzdálenosti. Detail je na stránkách evidence.biatlon.cz.

V případě závodního programu tvoří skupinu I junioři a dorostenci M16-19, skupinu II juniorky a dorostenky W16-19, do skupiny III jsou zařazení dospělí, tedy muži (M, M36, M46) a ženy (W, W31, W41). Harmonogram uvádíme níže. Pro vytrvalostní závody platí, že penalizace je u dorosteneckých kategorií 45 sekund, u všech ostatních kategorií jedna minuta.

Pozor, “offline” porada trenérů

Vzhledem k závažné covidové situaci proběhne obvyklá porada trenérů formou „offline“. Na stránkách evidence bude v pátek 28. 1. od 9:30 hodin vyvěšena prezentace ředitele závodů Jana Matouše s veškerými podrobnostmi.    

“Standardem” doby covidové už je, že neprobíhá slavnostní vyhlášení výsledků. Ceny nejlepším budou k dispozici v závodní kanceláři.

Sledujte web evidence.biatlon.cz

Oficiální tréninky, pátek 28. 1.

Program III. kola D+D

Tomáš Hermann