Češi v akci, 15. 2. – Štafeta mužů na ZOH odstartuje už v 7:30. Rozjede ji Štvrtecký

14. února, 2022

Kvůli předpovídaným mrazům posunuli organizátoři Zimních olympijských her v Pekingu úterní štafetu mužů už na 7:30 našeho času. Trenér Ondřej Rybář do závodu pošle kvarteto Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Adam Václavík a Michal Krčmář.

„Vybrali jsme kluky, kteří jsou na tom běžecky nejlíp. Myslím, že Kuba toho měl v posledním závodě už docela dost. Proto ho dáváme na první úsek, kde by se mohl s někým svézt. Jednu štafetu už v této sezóně rozjížděl a nevedl si špatně,“ připomíná Ondřej Rybář smíšenou štafetu v Oberhofu, kde Jakub Štvrtecký předával na 8. místě.

Co se týká mužských štafet, tak Češi v této sezóně dojeli nejlépe devátí v Hochfilzenu. Právě v tomto středisku před rokem naposledy zažili, jaké je to absolvovat štafetu bez trestného kola. Bylo z toho páté místo.

„Samozřejmě bychom chtěli na olympiádě předvést náš nejlepší výkon v sezóně. Víme, že se bude rozhodovat na střelnici,“ říká k ambicím český kouč.

Českým maximem na olympijských hrách je páté místo kvarteta Petr Garabík, Ivan Masařík, Roman Dostál a Zdeněk Vítek. Obhajovat budou Češi sedmou příčku z Pchjongčchangu. Z tehdejší sestavy zůstal už jen Michal Krčmář.

7:30 – ZOH – štafeta mužů

  • Česká čísla: 13 Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Adam Václavík, Michal Krčmář
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 7:30 ČT sport, 7:30 Eurosport 1 (odhadované časy a kanály)
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Český olympijský tým