Češi v akci, 16. 2. – Ve štafetě žen na ZOH dostane příležitost Eva Puskarčíková

15. února, 2022

Eva Puskarčíková si připíše start i na svých třetích olympijských hrách. Trenéři ji nominovali na první úsek štafety, která se pojede ve středu v 8:45 našeho času.

„Eva tu v tréninku absolvovala dva závody na ověření výkonnosti. Povedly se jí především střelecky, ale i v běhu se docela držela soupeřek. Bude čerstvá, v tréninku střílela dobře. Proto věříme, že na prvním úseku udrží kontakt. Naproti tomu Terka už je dost unavená a 17. února přímo odsud odlétá do USA na mistrovství světa juniorů,“ říká k zařazení Evy Puskarčíkové na první úsek asistent trenéra žen Jiří Holubec.

Puskarčíková v trénincích závodila s těmi biatlonistkami, které také zůstávaly mimo sestavu. V konkurenci Švédek, Italek, Švýcarek, Norky či Němky obsadila dvakrát třetí místo.

Pro jednatřicetiletou českou reprezentantku to bude osmá štafeta na velké akci a třetí na olympijských hrách. Byla (po diskvalifikaci Rusek) u bronzového úspěchu štafety v Soči i u 12. místa v Pchjongčchangu.

Před čtyřmi lety rozjela štafetu slibně, na šestém místě, ale Jessica Jislová a Markéta Davidová musely následně obě na dvě trestná kola. Nyní si úseky prohodí, finišovat bude Lucie Charvátová.

Pohled na předpověď počasí účastnice štafety nepotěší. Teplota má spadnout opět k minus 15 stupňům a očekávat se dají i větrné poryvy.

8:45 – ZOH – štafeta žen

  • Česká čísla: 8 Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 8:30 ČT sport, 8:45 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Český olympijský tým