Michal Krčmář uzavřel olympijské hry 21. příčkou v hromadném startu

18. února, 2022

Hromadný start mužů uzavřel Zimní olympijské hry v Pekingu. Jediný český zástupce v tomto závodě Michal Krčmář obsadil 21. příčku.

Report

Michal Krčmář chtěl do posledního olympijského závodu vstoupit dobře. Na úvodní ležce si pohlídal všechny rány a střelnici opouštěl jako 12.

Bimbo se rval

Po druhé ležce i první stojce musel Krčmář na jedno trestné kolo, ale chybovali i soupeři. Český reprezentant tak opouštěl střelnici na 15. příčce.

Závěrečnou stojku všem biatlonistům znepříjemnily větrné poryvy. Díky tomu byla zároveň velká šance na posun vpřed. Michal Krčmář první dva terče trefil, zbylé tři rány už ale cíl nenašly.

Olympijský areál biatlonisty dobře prověřil

Krčmář odjížděl ze střelnice jako 20. Běžecký výkon ve čtvrtém kole (11. čas) dával naději na posun vpřed, ale ve finiši už jednatřicetiletému biatlonistovi síly scházely. Po 22. čase v posledním kole se propadl na 21. příčku.

Nejlepším výsledkem Michala Krčmáře a zároveň českých mužů ze ZOH 2022 zůstává 16. místo ze sprintu.

Nejlepší český muž na ZOH 2022

Olympijským vítězem v hromadném startu se stal Nor Johannes Thingnes Bø, kterého na stupních vítězů ještě podpořil třetí Vetle Christiansen. Stříbro vybojoval Švéd Martin Ponsiluoma.

Výsledkový servis

Příští závod

Z Číny český tým odlétá v pondělí odpoledne místního času. Přílet do Česka vychází na večerní hodiny našeho času.

Světový pohár se znovu rozeběhne 3. března, kdy se ve finském Kontiolahti jede štafeta žen.

Karel Halberštádt
Foto: Český olympijský tým