Češi v akci, 24. 2. – Druhý den MSJ&D v Utahu jsou na programu vytrvalostní závody juniorů

24. února, 2022

Vytrvalostní závody dorosteneckých kategorií se českým barvám na úvod MSJ&D 2022 po střelecké stránce příliš nevydařily. Jak ve čtvrtek zareaguje osm českých juniorů a juniorek? Start 15 km dlouhého závodu juniorů je naplánován na 19:00 SEČ, juniorky se na trať vydají od 22:00 hodin.

Před rokem v Obertilliachu vstoupili vytrvalostním závodem junioři do šampionátu parádně – 5. Mareček, 6. Karlík, 10. Hornig, 20. Mikyska. Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska budou na startu i letos. Doplní je Ondřej Mánek, pátý v této disciplíně letos na MEJ, a Jakub Kocián. Zvýšená teplota nepustila na start Luďka Abraháma.

Čeští junioři v USA – zleva: Luděk Abrahám (ve vytrvalostním závodě nenastoupí), Jakub Kocián a Tomáš Mikyska

Děvčatům se loni ve vytrvalostním závodě tolik nedařilo. Tereza Voborníková skončila 27. a Tereza Jandová 43. v pořadí. Obě budou startovat i letos. Olympionička Tereza Voborníková už při vytrvalostním závodě bodovala ve Světovém poháru. Na startu bude také překvapení této sezóny Kristýna Otcovská a „benjamínek“ juniorského výběru Gabriela Masaříková.

Tereza Voborníková vyzkoušela při regeneračním tréninku starou dobrou klasiku

19:00 – vytrvalostní závod juniorů

Česká čísla: 2 Ondřej Mánek, 32 Jonáš Mareček, 61 Tomáš Mikyska, 74 Jakub Kocián; startuje 79 biatlonistů

Startovní listina

Online přenos IBU

Online výsledky

Ondřej Mánek se na důležité závody dokáže zkoncentrovat

22:00 – vytrvalostní závod juniorek

Česká čísla:  14 Gabriela Masaříková, 25 Tereza Voborníková, 29 Tereza Jandová, 42 Kristýna Otcovská; startuje 57 biatlonistek

Startovní listina

Online přenos IBU

Online výsledky

Tomáš Hermann

Foto: Björn Reichert/Bhoto.de