Bohužel. Dorostenci i ve sprintu navázali na nepovedenou střelbu z vytrvalostního závodu

26. února, 2022

Scenář jako by se opakoval. Naděje českých dorostenců na dobrý výsledek ve sprintu při MSJ&D v USA skončily stejně jako ve vytrvalostním závodě na střelnici. Téměř nikdo ve středisku Soldier Hollow nenavázal na své výkony ze závodů Českého poháru nebo Mistrovství České republiky. Nejlepšího výsledku dosáhl Petr Hák, jenž obsadil na 7,5 km dlouhé trati dorostenců 16. místo. V závodě dorostenek na 6 km skončila Kateřina Pavlů na 24. pozici.

Report

Dorostenci

Petr Hák potvrdil kvality výborného běžce. Na trati byl druhý nejrychlejší. Se třemi chybami na střelnici a až 61. střeleckým časem (ztráta 1:00 min) ale na lepší výsledek než 16. místo pomýšlet nemohl. Běžecké kvality opět ukázal i o rok mladší Jan Gregor (10. čas) – na úvodním snímku. Minul však po dvou terčích vleže i vstoje, a to je příliš i v dorostu. Ondřej Jiránek (2+1) obsadil 36. místo a Jan Semirád (1+3) skončil 49. v pořadí.

Kateřina Gotvaldová zatím na MSJ&D marně hledá střeleckou pohodu

Dorostenky

Nejlepší z týmu dorostenek byla opět Kateřina Pavlů. Už, už se po ležce zdálo, že se jí vrací střelecká forma. Dvě chyby vstoje, ale toto zdání nepotvrdily. Po 30. běžeckém čase bylo výsledkem 24. místo. Třetí desítku uzavřela Svatava Mikysková (1+1). Na střelnici v Soldier Hollow se trápí Kateřina Gotvaldová, po 11 chybách ve vytrvalostním závodě dnes přidala bilanci 1+3. Na trati však byla z českého kvarteta nejrychlejší (27. čas). Kamilu Orálkovou (0+3) zklamala stojka a ani na trati se jí nedařilo (48. čas), výsledkem se tak stala konečná 49. pozice.

Výsledkový servis

Sprint dorostenců na 7,5 km

Analýza sprint dorostenců  

Sprint dorostenek na 6 km

Analýza sprintu dorostenek na 6 km

Petr Hák byl dnes z českých dorostenců a dorostenek nejlepší. Potěšil zejména kvalitním během

Tomáš Hermann

Foto: IBU / Björn Reichert/Bhoto.de