Markéta Davidová dojela v hromadném startu v Otepää 10., Jessica Jislová po pádu 24.

12. března, 2022

Markéta Davidová dnes dala v estonském Otepää zapomenout na nepovedený sprint a v hromadném startu si dojela pro 10. příčku. Jessica Jislová, kterou potkal ve třetím kole pád, obsadila 24. místo.

Report

Markéta Davidová musela od první střelby dohánět ztrátu jednoho trestného kola. Při druhé ležce už nezaváhala a odjížděla ze střelnice jako 12., těsně před dvakrát čistou Jessicou Jislovou.

Ve třetím kole měla Jessica nepříjemnou kolizi s Norkou Tandrevoldovou, obě mohly ztratit kolem 20 sekund. Jess poté zvládla odstřílet první stojku čistě, ovšem po té druhé musela na dvě trestná kola. Série čistých položek Jessicy Jislové se tak zastavila na čísle 9.

Makula musela po třetí střelbě na druhé trestné kolo, ale naopak už se nemýlila při závěrečné stojce. Díky tomu poskočila na 10. místo, které udržela až do cíle. Jess finišovala jako 24.

„Dneska mě to bavilo. Myslím si, že jsem předvedla, na co jsem měla,“ hodnotila závod pro ČT sport Makula. Na trati zaznamenala pátý čas, i když po závodě přiznala, že dnes oproti soupeřkám ztrácela ve sjezdech.

Soupeřkám v posledním kole poodjela a zvítězila Švédka Elvira Öbergová. Za ní zuřila bitva o medaile, ve které uspěly Němka Denise Herrmannová a Norka Marte Olsbuová Røiselandová.

Co to znamená?

Markéta Davidová zůstává v celkovém hodnocení 12., Jessica Jislová 19. V hodnocení disciplíny jsou české biatlonistky výš, na 7. a 11. příčce.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

České biatlonistky dnes trefily 36 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 000 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Na závěr Světového poháru v Otepää se pojedou smíšené štafety. Čtveřice odstartují v neděli v 11:30, dvojice v 15:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík