Dvojice Mareček/Voborníková zakončila Světový pohár v Otepää 16. místem

13. března, 2022

Juniorští mistři světa Jonáš Mareček a Tereza Voborníková dnes na Světovém poháru v estonském Otepää zažili premiéru ve smíšené štafetě dvojic. Horší střelba je nepustila na lepší než 16. místo.

Report

Čeští junioři dnes poznali, jak daleko je ještě světová špička mezi dospělými. S bilancí 1+13 patřili k těm nejméně přesným dvojicím a obsadili 16. místo. „Jsme pořád ještě junioři, tak se toho od nás asi tolik nečekalo. Určitě to ale mohlo být lepší,“ hodnotila závod pro ČT sport Tereza Voborníková.

Spokojený nebyl se svým výkonem ani Jonáš Mareček. „Soupeři jeli rychle a bylo pro mě těžké udržet tempo. Přijel jsem na střelnici na hraně a střelba pro mě byla těžká.“

Jony dobíjel na prvním úseku dvakrát, na třetím úseku třikrát. Terka potřebovala na obou úsecích čtyři náhradní náboje, po druhé ležce navíc musela na trestné kolo. Malým plusem bylo, že oba dobíjeli poměrně rychle, jak si to tahle disciplína žádá.

Vyhrála norská dvojice, na kterou ta česká ztratila tři minuty. Stříbro bere Švédsko a bronz Německo.

Co to znamená?

Čeští biatlonisté obsadili v hodnocení smíšených štafet 7. příčku. Malý křišťálový glóbus putuje do Norska.

Muži se v Poháru národů posunuli na 9. příčku a v součtu obou dnešních mixů zvýšili náskok na Finy (22 bodů) a Slovince (50 bodů). Ženy dnes ztratily 10 bodů na páté Italky, před závěrečným sprintem na ně mají manko 32 bodů.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

Čeští biatlonisté dnes trefili všech 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Světový pohár vyvrcholí v norském Oslu. Začíná se ve čtvrtek v 15:45 sprintem žen. O den později a ve stejný čas pojedou muži.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík