Rozlučka s IBU Cupem. Tereza Vinklárková a Tomáš Mikyska pátí v singlové štafetě

13. března, 2022

V italském Ridnaunu vyvrcholila letošní sezóna IBU Cupu závody smíšených štafet. V singlech obsadila dvojice Tereza Vinklárková a Tomáš Mikyska pěkné páté místo, zvítězili Němci. V mixech doběhl kvartet Kristýna Otcovská, Natálie Jurčová, Vítězslav Hornig a Tomáš Krupčík na sedmém místě, když vyhráli Francouzi.

Report

Singly

Po první úseku byli Češi sedmí, pak pátí, šestí a v cílí se vrátili na páté místo. Tomáš Mikyska zajel na svém úseku vždy druhý (!) čas. Tereza měla sedmý, resp. šestý čas na úseku. Během čtyř položek Tomáš dobíjel pouze dvakrát a Tereza třikrát.  

Mixy

Češi zahájili závod na průběžné devátém místě, pak běželi sedmí a do posledního úseku šli ze šestého místa. Bohužel po závěrečné stojce musel Tomáš Krupčík na trestné kolo a před český kvartet se dostali Rakušané. Na druhém úseku potěšila Natálie Jurčová bezchybnou střelbou a ve třetí části předvedl Vítězslav Hornig druhý nejlepší čas úseku. Celková střelecká bilance českého kvarteta byla 1+8.     

Poháry národů IBU Cupu

Jak si vedly české týmu v Poháru národů? V součtu celé sezóny, započítávají se vždy tři nejlepší výsledky sportovců z každého individuálního závodu běženého intervalově a také štafetové výsledky, obsadily ženy desáté a muži deváté místo. A to znamená, že i příští sezónu bude moci závody IBU Cupu obsazovat česká reprezentace pěti sportovci v každé kategorii.  

Výsledkový servis

Smíšené štafety – singly

Analýza singlů

Smíšené štafety – mixy  

Analýza mixů

Pohár národů – ženy

Pohár národů – muži   

Tomáš Hermann

Foto pro Český biatlon: Detlef Eckert